Svartvinbärssaft fraiche recept

Hjortskavsgryta

Hjortskavsgryta

Nästan alltid när jag tillagar vilt är kryddan enbär ett måste, går det att även tillsätta svartvinbärssaft och eller svartvinbärsgelé gör jag gärna det
Porterstek/bryggarstek

Porterstek/bryggarstek

Smaka av med creme fraiche och/eller grädde. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. Lägg steken i en gryta och tillsätt övriga ingredienser
Hjortgryta med svampragu & potato skins

Hjortgryta med svampragu & potato skins

Tillsätt spad och svartvinbärssaften och koka upp. Sänk värmen och tillsätt crème fraiche. 2msk koncentrerad svartvinbärssaft. 1-2dl crème fraiche. 1-2msk koncentrerad svartvinbärssaft. 2msk koncentrerad svartvinbärssaft. 1-2dl crème fraiche. 1-2msk koncentrerad svartvinbärssaft
Kycklinggryta med viltsmak

Kycklinggryta med viltsmak

½ dl konc svartvinbärssaft. Ingredienser 4 port 1 hel kyckling smör ½ dl konc svartvinbärssaft 1 dl vatten 2 dl creme fraiche 1 tärning hönsbuljong 5 krossade enbär 1 tsk torkad timjan 1 msk kinesisk soja Gör så här. 2 dl creme fraiche
Kycklingfilégryta

Kycklingfilégryta

Rör ner saft, creme fraiche, kryddor och soja i. 4 msk koncentrerad svartvinbärssaft. 2 dl crème Fraiche
Vinbärsstek ”alias: kokt oxfilé”

Vinbärsstek ”alias: kokt oxfilé”

Om du vill så silar du av såsen och  tillsätter lite soja och reder av den med maizena + ett par matskedar cremé fraiche för att ”runda upp den”
Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

Blanda vispad grädde med lika stor mängd creme fraiche för en friskare smak. 6 msk outspädd svartvinbärssaft. 6 msk outspädd svartvinbärssaft
Höstkyckling med gräddig sås och karljohanssvamp

Höstkyckling med gräddig sås och karljohanssvamp

Blanda crème fraiche, vatten, svartvinbärs saft, grädde och hönsbuljong i en gryta och låt koka upp. 2 dl lätt crème fraiche. 75 ml svartvinbärssaft. Sås2 dl lätt crème fraiche 1 dl vatten 75 ml svartvinbärssaft 0,5 dl grädde 0,5 dl hönsbuljong 8 krossade enbär 1 msk torkad timjan 1 msk kinesisk soja 1 morot,riven salt peppar
Kyckling med vinbär

Kyckling med vinbär

Blanda saft, vatten, crème fraiche, buljong, enbär, timjan och soja i en traktörpanna. 0,5 dl svartvinbärssaft (koncentrerad). 2 dl crème fraiche. 4 kycklingfiléer 0,5 dl svartvinbärssaft (koncentrerad). 2 dl crème fraiche
DIJON- & VITLÖKSKYCKLING

DIJON- & VITLÖKSKYCKLING

svartvinbärssaft. svartvinbärssaft. 4 dl creme fraiche. 4 dl creme fraiche. Ingredienserna nedan faller mig i smaken
Helgmeny i påsk...långfredag och annandagen...

Helgmeny i påsk...långfredag och annandagen...

Vispa creme fraiche och socker kraftigt. Blanda ner citronskal och –saft i creme fraichen. Vispa äggvitorna till ett fast skum, var noga med att skål och visp är riktigt rena, och vänd försiktigt ner i creme fraiche blandningen
Viltkyckling

Viltkyckling

½ dl outspädd svartvinbärssaft. 2 dl lätt creme fraiche. Vår släkts paradrätt - alla kategorier - är rådjursstek med en alldeles ljuvlig enbärssås till (recept kommer)
Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Garnera med crème fraiche och klippt gräslök. Crème fraiche. 1 msk svartvinbärssaft. Skala och skär rödbetor och lök i bitar
Kycklinggryta

Kycklinggryta

Samma sak gäller med detta recept, där jag dock bara bytt bort cremé fraichen mot kvarg. 1/2 dl Svartvinbärssaft/koncentrat). 1/2 dl Svartvinbärssaft/koncentrat)
Söndagsmat-några tips

Söndagsmat-några tips

Blanda köttfärsen med löksoppa, ägg och creme fraiche. Servera med en god sallad och sweet chili+creme fraiche
Fylld kalkon

Fylld kalkon

ca 6 dl sky 4 dl crème fraiche 1 msk svartvinbärssaft svartpeppar mörk soja maizena brun redning Gör så här. 4 dl crème fraiche. 1 msk svartvinbärssaft