Svartvinbärssaft öl recept

Köttgryta i lergrytan

Köttgryta i lergrytan

Men vill man kan man i stället ta öl eller svartvinbärssaft som och gör det gott och mustigt. Hej svejs
Läsarfavorit: Portergryta med fläskkött

Läsarfavorit: Portergryta med fläskkött

Koka upp öl, saft, soja, buljongtärningar, hackad gul lök och vitlök, timjan och nymald svartpeppar. Rör ut mjölet i crème fraîchen och vispa ner i skyn
Portergryta


Portergryta


Koka upp öl, saft, soja, fond, krossade enbär och pepparkorn. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner redningen i grytan
Portergryta

Portergryta

Blanda ölen, saften och soyan tillsammans med kryddorna och buljongen i en stor gryta, helst gjutjärn
Porterstek

Porterstek

Vispa ut mjölet i grädden. Vispa ner mjölblandningen i den heta skyn. 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl kinesisk soja1 tsk timjan10 enbär0,5 tsk svartpepparkorn2 köttbuljongtärningar2 vitlöksklyftor1 stor lökSås. 8 dl sky5 msk vetemjöl2 dl gräddeHäll i porter, saft och soja i kastrull. 1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl. 1 dl outspädd svartvinbärssaft
Portergryta

Portergryta

Koka upp öl, soya, saft, buljongtärning, timjan, enbär, svartpepparkorn och klyftad lök. Vispa ihop mjölet med vattnet och matlagningsgrädden och häll i såsen
Porterstek

Porterstek

Vispa ut mjölet i grädden i en kastrull och tillsätt kokspadet. ½ dl vetemjöl. 1 flaska porter eller mörkt öl 33 cl. 1 dl outspädd svartvinbärssaft
Smördegsöverbakad portergryta

Smördegsöverbakad portergryta

(spar en öl till senare). (fyll på med öl som vätska under tiden). 1 outspädd svartvinbärssaft. 1 outspädd svartvinbärssaft
Extra kladdig kladdkaka

Extra kladdig kladdkaka

Vispa ut mjölet i grädden till en slät redning. 1 flaska 33cl porter eller mörk öl. 1 dl outspedd svartvinbärssaft. 2 ½ msk vetemjöl. 1 flaska 33cl porter eller mörk öl. 1 dl outspedd svartvinbärssaft

Små Partier 6 November

Svartvinbärssaft. Julölenanföll oss i år långt innan vintern kommit i merparten av Sverige. Förra årets var lagrade på singel malt fat från Scottland first fill av öl, och jag vet dessvärre inte om det är samma fat eller nya i år, jag ska försöka luska lite i det
Söndagsmat-några tips

Söndagsmat-några tips

Vispa ut mjölet i grädden. Vispa ner mjölblandningen i den heta skyn. 1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. 5 msk vetemjöl. 2 dl mjölk. Blanda ägg, ströbröd och mjölk och låt svälla 10-15 min. 1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl 1 dl outspädd svartvinbärssaft. 5 msk vetemjöl
Porterstek

Porterstek

Vispa ut mjölet i grädden till en jämn redning. 3-4 dl porter eller mörkt öl. 1-2 dl outspädd svartvinbärssaft. 4 msk vetemjöl. 3-4 dl porter eller mörkt öl. 1-2 dl outspädd svartvinbärssaft. 4 msk vetemjöl

Porterstek med gräddsås

Rör ihop lite vatten och mjöl och red av. 1 flaska porter eller mörkt öl, 33 cl. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. 3/4 dl vetemjöl eller maizena. Använder du vetemjöl, låt småkoka 5 min. 1 flaska porter eller mörkt öl, 33 cl