Majskyckling med paprikasås och endiver. Likt majskycklingen ska den stekas långsamt. Man kan ge den kärlek på alla möjliga sätt, med kryddor och feta såser och andra tillbehör
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Såsen som man gör av skyn blir riktigt god och med massor av smak och lite sötma från plommonen. Tunt uppskivad med dom klassiska tillbehör såsom kokt potatis, gräddsås, svartvinbärsgelé och inlagd gurka
Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). Låt såsen småkoka i 5 minuter
Gör en sås på skyn från biffarna (från ugnsformen), grädde, mjölk, maizena, salt och vitpeppar, lite svartvinbärsgelé, en smula köttbuljongtärning och lite soja
Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). Låt såsen småkoka i 5 minuter