Svartsoppa recept

Svartsoppa

Svartsoppa

Vispa samman blod, vetemjöl och vinäger. Koka den kraftiga buljongen med alla kryddor. Häll under ständig vispning blodblandningen i buljongen
Svartsoppa special med Calvados

Svartsoppa special med Calvados

SvartsoppaHemligheten med det här receptet är den stora mängden madeira, calvados och sötman. 12 tallrikar á 2 dl 2 ”korvar” Svartsoppa 5 dl vatten4 dl Madeira3 msk Socker2 Mörk oxbuljongtärning½ tsk Salt 1 tsk Malen ingefära ½ tsk Malda nejlikor 4 msk Konc äppeljuiceev
Svartsoppa

Svartsoppa

Svartsoppa är en soppa som lagas på buljong och blod. Inför en skånsk gåsamiddag är det vanligt att laga svartsoppa som smaksatts med kryddor som nejlikor, ingefära och kryddpeppar, samt med något alkoholhaltigt såsom starkvin eller konjak
Svartsoppa

Svartsoppa

Sila blodet ner i en bunke. Sikta i vetemjölet under vispning. Låt stå att svälla. Koka upp vatten och fond i en stor gryta
Stekt gås

Stekt gås

Sätt ugnen på 175-200 grader. Tag ur, skölj och torka gåsen väl. Gnid gåsen in- och utvändigt med citron, salt och vitpeppar
6 Oktober Paltbröd

6 Oktober Paltbröd

Och jag som inte ens har gjort iordning varken svartsoppa, gås, eller ålagille. Inte nog med att jag har tvingat mig själv att prova surströmming, nu hamnade paltbrödet på menyn
Skånsk Gåsamiddag

Skånsk Gåsamiddag

Ja, tre-rätters ska det ju vara, och middagen ska enligt tradition inledas med inget mindre än Svartsoppa

Myskanka och kalkon till Mårten

Misströsta inte — det går nämligen att byta ut mer än bara svartsoppa vid högtiden Mårten gås. Myskanka och kalkon till Mårten
Gåsamiddag

Gåsamiddag

En äkta gåsamiddag inleds med svartsoppa gjord på gås- eller grisblod som får sjuda tillsammans med kryddor som ingefära, lagerblad och äppelskal
Skånsk äppelkaka

Skånsk äppelkaka

Svartsoppa är inte min favorit - den ersätts med trattkantarellsoppa (recept här på bloggen). Förra året ugnsstekte jag en kyckling i stället för gås till Mårten
En REKO-gås med krås

En REKO-gås med krås

Svartsoppa med krås. Godmorgon. Eller. Det är alldeles för ofta jag tänker att kan jag skriva om mat en dag som denna

2016s Gåsfest på St.Petri Logen!

Menyn är alltid samma på Gåsfesterna, Svartsoppa med krås (eller svampsoppa om man föredrar det), Gås med rostad potatis m

Huller om buller kring mormors fika.

Lördagens familjesamvaro förlängdes in i söndagen då vi möttes vid borden för att äta svartsoppa, gås och äppelkaka
Svartsoppa med krås

Svartsoppa med krås

Reducera äppelmusten till 1 dl. Blanda reduktionen med alla ingredienser förutom blod och vetemjöl i en gryta
Tinas gåsamiddag

Tinas gåsamiddag

Gåsen. Sätt ugnen på 175 grader. Skär 3 av äpplena i grova bitar (låt skal och kärnhus vara kvar). Borsta apelsinen noga och skär den i bitar (skalet ska vara kvar)
Gåsamiddag: en genväg

Gåsamiddag: en genväg

Att ta rätt på en fyrakilos pippi, reda ut inälvor, koka svartsoppa, tournera potatis och svetta rödkål i tid tills gästerna kommer är onekligen ett projekt