Ingredienser ca 8 portioner2 st spetskålshuvuden eller 1 st stor vitkålshuvud0,5 st purjolök2 st gula lökar500 g nötfärs1 ägg1 dl grädde 1 msk soja1 msk ljus sirapsalt och svartpepparsmör till stekningTill servering för de som vill
ca 1 kg rostasfilésalt, svartpepparsmör/olja att bryna i1 blomkålshuvud, ca 500 g2 vitlöksklyftor½ msk buljongpulver½ - 3/4 dl valfri grädde1 krm malda citronskal1 tsk smulad, torkad timjansalt, svartpepparBind upp rostasfilén så att den får en jämn och fin form. ca 1 kg rostasfilésalt, svartpepparsmör/olja att bryna i1 blomkålshuvud, ca 500 g
600 gram lövbiff i strimlor2 morötter i slantar1 purjolök i skivor2 hackade vitlöksklyftor2 msk gul curry1 tsk sambal oelek1 hackad röd chili1 msk japansk soja2,5 dl grädde1,5 dl mjölk1,5 dl vatten1 köttbuljongtärningsalt svartpepparsmör till stekningenLägg lergrytan i vatten i 20-30 minuter innan den ska användas
Till färsbiffarna500 g nöt- eller blandfärs1 ägg3 msk kesella1 liten finhackad gul lök1 msk kantarellfond2 msk färsk finhackad timjan1/2 tsk salt3 krm svartpepparSmör och olivolja att steka i
5 kycklingfiléer1½-2 pkt bacon1 påse mozarellaost1 gul lök2 vitlöksklyftor3 dl vispgrädde2 dl creame fraichenågra droppar guldsoyaoregano, örtsalt, vanligt salt och grovkornig svartpepparSmör till stekning och till formen
4 personer (åtta små biffar)500 g nötfärs1 ägg1 dl riven parmesanost1 dl finhackad gräslök(1-2 pressade vitlöksklyftor)1 tsk salt3 krm nymald svartpepparSmör och neutral olja att steka i
600 g nötfärs8 skivor bacon8 skivor ost2 st bifftomater1 st stor rödlök, ringar1 påse salladsmixsalt och nymald svartpepparsmör till stekningenThousand IslandBBQ-sås eller vanlig Heinz ketchupGör så här
4 st tunna kalvschnitzlar av innanlår1 ägg1 dl mjöl1 dl finmalt skorpmjöl/ströbrödSalt och svartpepparSmör till stekning Krispiga potatisskivor. 4 st tunna kalvschnitzlar av innanlår1 ägg1 dl mjöl1 dl finmalt skorpmjöl/ströbrödSalt och svartpepparSmör till stekning Krispiga potatisskivor
Färsbiffar (6 stora eller 8 mindre)400 g nötfärs1 gul finhackad lök1 ägg2 tsk sambal oelek1 kruka koriander, hackadSalt och svartpepparSmör och rapsolja