Svartkålen har blivit allt vanligare i grönsakslanden runtom i Sverige. Här kan du läsa ett mycket intressant inlägg om svartkål och grönkål och alla dess nyttiga näringsämnen
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Svartkål & currypaj serverad med rostade kikärtor & kålsallad. Bryn lök, vitlök och svartkål i kokosolja i en stekpanna tills löken fått en fin färg och svartkålen mjuknat något
Det som är bra med denna rätt med svartkål är att du kan äta den precis som den är eller så kan du välja att ha någonting till, förslagsvis lax i ung eller chikärtor med olivolja, salt och peppar