Röd sylt med vinbär och hallon. Den här gjorde jag häromdagen för att ta tillvara alla vinbär och vildhallon som jag inte gjort av med eller fryst in ännu
Idag blev det nåt liknande - Rabarber, röda- och svartavinbär, hallon, chili och cacaoflakes. Det innebär att jag kunnat förvara massor av rabarber, vinbär, krusbär, fläder etc i en av frysarna
Den återstående vätskan eller fonden kokar vi ihop med några färsk-plockade svartavinbär och lite socker samt kryddor, silar och reducerar ner till lagom tjocklek varefter en liten smörklick monteras i
· Servera med vispad grädde och några vackra bär, varför inte svartavinbär. Den här gången skapade jag ett recept till Sörgårdste som innehåller svartvinbärs- och rosenblad, två klassiska välgörare från trädgården
I Svartå precis i skogsbrynet intill mormors hus fann jag både röda och gula hallon och lyckan var total när jag plötsligt såg att jag stod på en kvadratmeter där gula hallon, röda hallon, svartavinbär och björnbär slingrade sig in i varandra
Conrad Tyrséns smakkompisar prova jordgubbsgrädden tillsammans med smaker som rabarber, lime, balsamico, pistage, svartavinbär, krusbär, vit choklad, mynta, stjärnanis eller lakrits
Det har däremot vinbären gott om. Rabarber är visserligen ingen frukt utan en grönsak men har en unik smak som passar särskilt bra att blanda med jordgubbar