Får du inte tag på svartasesamfrön så kör du med de vanliga gula, smaken blir precis lika bra. Dessa små nötiga kakor, sprängfyllda med sesamfrön och en hint av apelsin, är bara så fruktansvärt goda
1/2 dl svarta sesamfrö. Rör ut jästen i en degbunke med mjölken (fingervarm). Tillsätt rapsolja, salt och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen
ägg och salt till pensling, samt svartasesamfrön (valfritt). Pensla bullarna och strö på sesamfrön. ägg och salt till pensling, samt svartasesamfrön (valfritt)
) Pankofriterade lökringar med sesamfrön och chiliflakes. 4 tsk sesamfrön, gärna hälften svarta och hälften vita. 4 tsk sesamfrön, gärna hälften svarta och hälften vita
Och utan tahini hemma så rörde jag i rostade sesamfrön i yoghurten. Rostad butternut med svart kardemumma och lime2-4 port1 butternut2 lime4 msk olivolja5 kapslar svart kardemumma2 kapslar grön kardemummaca 10-15 kryddpepparkornflingsaltRÖRAN100 g turkisk yoghurt1 msk limejuicehet chilisås2-3 msk rostade sesamfrönflingsalt10 g färsk koriander, plockadSkär bort skalet av de två limefrukterna
I helgen så bakade jag detta formbröd och smaksatte det med både svarta och vita sesamfrön. Pensla och strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 25-30 minuter