Den här salladen blev uppskattad inte bara för sina fina smaker utan också för det spännande utseendet med svarta, runda linser, grön spenat, knapriga nötter  och gnistrande, klarröda granatäppelkärnor
Mitt svarta guld - belugalinserIgår var jag utan varmvatten och diskade inte på hela dagen. Idag hade jag således ett litet storkok av både matvete och belugalinser
Koka belugalinserna i saltat vatten, nätt och jämt mjuka. Ljummen sallad med varmrökt lax och vitlöksfrästa belugalinserca 8 portioner. 1 bit varmrökt lax, ca 600-800 g2 knippen broccoli3 dl belugalinser (de svarta)1-2 knippen sparrisolivolja3-4 vitlöksklyftorsalt, peppar och ev. 3 dl belugalinser
Om inte så välj andra små linser eller ev svarta små bönor. Rör i de redan kokta belugalinser. Zucchini och belugalinser i kokosmjölk1-2 port1 liten gul lök2 vitlöksklyftor1/2 zucchini5-6 skogssvamparolivolja100g belugalinser, koktaev en bit färsk ingefära, rivenörtsaltsvartpeppar1/2 - 1/3 liten burk (165 ml) kokosmjölkStrimla löken och fräs i olivoljan
Belugalinser. Vitvalslinser var inte riktigt vad jag hade i åtanke när jag köpte just belugalinser häromveckan under min dagstripp till Stockholm och storstadens aningen bredare sortiment än grynhyllan på Ica
Svarta fina Belugalinser - ja, de ser ju ut som belugakaviar, där av namnet. Linsragú på belugalinser4 dl torra linser2 charlottenlökar1 dl vitt vinca 1,5 dl riven grana padano/parmesan/pecorino0,5 dl grädde2 dl vätska från haren1 grönsaksbuljongSaltSmör och oljaSkölj och koka linserna i vatten och 1 buljongtärning