Smaksätt med salt, vin och gräslök. 2 msk vittvin eller pressad citron. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter blandsvamp Arla® Svenskt Smör 4 mjöliga potatisar 1 gul lök 3 dl vatten 1 krm vitpeppar 2 tärningar grönsaksbuljong 5 dl Arla® mjölk 2½ dl Arla Köket® matlagningsgrädde ½ tsk salt 2 msk vittvin eller pressad citron 1 dl hackad färsk gräslök
Rör ner mjöl, häll på vin och koka in några minuter. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Lägg vitlöksklyftorna med skal i en ugnsfast form, eller slå in dem i folie, och rosta dem gyllene mitt i ugnen
Tillsätt vatten, fond och vin och koka under lock, ca 15 minuter. 1 dl vittvin. Rensa och dela svampen i mindre bitar och fräs på svag värme i en stekpanna, tills vätskan kokat bort
Jag mår fint i själen när det blir lite kallare i vinden, när jag får ta på mig raggsockor, krypa upp i fåtöljen med en bok och tända ljus utan minsta ångest över att jag inte sitter på balkongen och njuter av det vackra vädret
Är det en svampsoppa så är en halvtorr sherry, exempelvis Oloros ett bra alternativ. Om det skall vara ett vittvin i soppan, kör samma typ av viner som i en vitvinssås