Jag tog en grönsaks – och en svampbuljong till en liter vatten. Jag kallar den för Britt-Maries svampsoppa eftersom det var hon som lagade den när jag åt den första gången
svampbuljong. 1. Hacka svamp och lök. Lägg svampen i en torr panna och låt vätskan koka in. Tillsätt då smöret och fräs svampen på medelvärme tills det ”knäpper” om den
1 liter svampbuljong gjord på tärning eller fond. Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar. Lägg undan några fina svampskivor för att dekorera portionerna med
Häll i svampbuljong och mjölk. Det blev svampsoppa och kycklinggryta samt Revani till efterätt. )Svampsoppa1 st gullök3 msk olja200 gr champinjoner8 dl mjölk1 st svampbuljong1 msk vetemjöl1 skvätt gräddesalt, vitpepparGör så härFräs lite finhackad lök. 1 st svampbuljong