Tillsätt soja och smaka av. soja. Skiva svampen, skala och hacka löken och skala och tärna moroten. Fräs allt i smör tills vätskan från svampen kokat in
En svampsoppa med champinjoner och kantareller. Svamsoppa 350 g champinjoner 1 burk konserverade kantareller 1 gul lök 2,5 dl vispgrädde 4 msk lökfond 4 dl vatten ca 3 dl matlagningsgrädde salt och peppar persilja sojasås smör till stekning Skär champinjonerna och löken i mindre bitar. Låt allt småkoka i ca 10 minuter, krydda med salt, peppar, soja och persilja efter smak
Smaka av med soja, salt, peppar och sherry. 1 msk soja. Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett tills all vätska har "kokat" in
1,5 msk mörk kinesisk soja. När svampen har förvällt och fått en del färg så häller du i svartkålen (som du sköljt, rensat bort den hårda stammen på och rivit i bitar) grädden, senapen och och sojan och låter koka i ca 10 minuter. Krämig svampsoppa på kantareller och svart trumpetsvamp ca 250 g glutenfri mjölmix. 1 gullök 1,5 msk mörk kinesisk soja
Mixa den hyfsat slät och skeppa i grädde och soja. För ett tag sedan bjöd jag "mina" barn på jobbet på Svampsoppa eller Skogsmussoppa som jag brukar kalla den