Används torkadsvamp, lägg den i blöt en stund med ljummet vatten så att det täcker. Hetta upp smöret och fräs svampen tillsammans med grönsakerna i några minuter
Tillsätt då smöret och fräs svampen på medelvärme tills det ”knäpper” om den. Tillsätt löken och låt det fräsa med de sista minuterna utan att det tar färg
En svampsoppamed champinjoner och kantareller. Är det någon med Mac som har liknande problem. Jag gillar egentligen torkade kantareller bäst om man inte kan få färska men det fanns inga så det blev konserverade istället
Eftersom vi är lyckligt lottade med en egen svampleverantör så fanns det en påse finfina torkade trattkantareller i skafferiet som vi sparat till ett speciellt tillfälle
Ännu ingen svampsoppa men det kommer, var så säkra. Lägg ett blad filodeg eller två i botten så formen kläs in av degen och pensla sedan med kryddade oljan, lägg på ett lager och upprepa tills det är så många lager som önskas
Det kändes väldigt surt och trist att min svampsoppamed dyr torkad Karljohan blev en katastrof. Borde ha använt annan svamp eller lättat upp med snällare champinjoner i soppan, inte bara Karljohan
Späd med buljongen, lite i taget, under omrörning. Personligen tycker jag inte om när svampsoppor blir för tjocka och mastiga, så därför vill jag ge ett extra plus till den här soppan som var precis lagom tjock
Ännu ingen svampsoppa men det kommer, var så säkra. Lägg ett blad filodeg eller två i botten så formen kläs in av degen och pensla sedan med kryddade oljan, lägg på ett lager och upprepa tills det är så många lager som önskas
s familj brukar laga en spännande svampsoppamed pikanta smaker och J är mästare på att steka en krispig topping av torkade trattkantareller/rödgul trumpetsvamp till den goda soppan