Häll på vatten, grädde och crème fraiche. Svampsoppamed Lök och Bacon. Hittade en rätt stor och fin Tegelröd Björksopp, som fick bli huvudrollsinnehavare i en god svampsoppa
Garnera med hackade persiljablad och servera med en riktigt god olivolja och bröd. Tillsätt cremefraiche och buljong och koka upp, koka sedan på svag värme i 15 minuter. 2 dl crème fraiche
Sedan tillsätts resten, cremefraiche och ost sist. Jag kallar den för Britt-Maries svampsoppa eftersom det var hon som lagade den när jag åt den första gången
Garnera med hackade persiljablad och servera med en riktigt god olivolja och bröd. Tillsätt cremefraiche och buljong och koka upp, koka sedan på svag värme i 15 minuter. 2 dl crème fraiche. Ca 1 liter svamp (ca 400 g), gärna olika sorter 2 dl crème fraiche 5 knippen persilja 4 dl kycklingbuljong 3 shalottenlökar 2 klyftor vitlök 3 blad dragon, hackade eller ½ tsk torkad 2 msk blåmögelost av komjölk 4 msk vetemjöl 2 msk sherry (kan uteslutas) Salt Vitpeppar God olivolja till servering
Ett inlägg kommer lastat med en mer mättande svampsoppa som jag lagade i helgen. Jag pratade med mamma i telefon medan soppan kokade en sista gång, så den fick koka lite längre än vad som är brukligt och blev mindre vattning