Svampsoppa med buljong recept

Krämig svampsoppa med tryffelolja

Krämig svampsoppa med tryffelolja

Koka upp buljongtärningenmed vattnet och tillsätt till svampen och löken. Krämig svampsoppamed tryffelolja, är en värmande soppa för höstens kalla dagar
Svampsoppa med sherry  och ädelost

Svampsoppa med sherry och ädelost

Garnera med hackade persiljablad och servera med en riktigt god olivolja och bröd. Tillsätt creme fraiche och buljong och koka upp, koka sedan på svag värme i 15 minuter. 4 dl kycklingbuljong
Härlig svampsoppa á la Britt-Marie

Härlig svampsoppa á la Britt-Marie

Häll i buljong lite i taget och vispa ordentligt. Jag kallar den för Britt-Maries svampsoppa eftersom det var hon som lagade den när jag åt den första gången
Svampsoppa med knaperstekt bacon

Svampsoppa med knaperstekt bacon

Häll på buljong och grädde, låt koka upp under omrörning. Krydda med salt, peppar och citronsaft. Servera soppan med baconströssel och lite extra örter
God svampsoppa

God svampsoppa

Soppan är en fin förrätt, men passar även utmärkt till lunch med ett gott helst nybakt bröd till. Pudra över mjölet, salta och peppra och tillsätt buljongen och grädden
Svampsoppa med rotfrukter

Svampsoppa med rotfrukter

Sila av svampen, blötläggningsvattnet kan ersätta motsvarande mängd buljong i soppan. Används torkad svamp, lägg den i blöt en stund med ljummet vatten så att det täcker
Krämig svampsoppa

Krämig svampsoppa

Lägg vitlöksklyftorna med skal i en ugnsfast form, eller slå in dem i folie, och rosta dem gyllene mitt i ugnen
Lisens svampsoppa

Lisens svampsoppa

Tillsätt då smöret och fräs svampen på medelvärme tills det ”knäpper” om den. Häll i vinet och låt det fräsa in innan du häller i buljongen
Svampsoppa med rökt fläsk och rosmarin

Svampsoppa med rökt fläsk och rosmarin

Tillsätt vin, vatten, buljong och grädde. Smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar. Häll upp soppan i varma tallrikar, toppa med fläsktärningarna och servera med ett gott bröd, gärna penslat med olivolja och toppat med flingsalt
Svampsoppa med sherry  och ädelost

Svampsoppa med sherry och ädelost

Garnera med hackade persiljablad och servera med en riktigt god olivolja och bröd. Tillsätt creme fraiche och buljong och koka upp, koka sedan på svag värme i 15 minuter. 4 dl kycklingbuljong. Ca 1 liter svamp (ca 400 g), gärna olika sorter 2 dl crème fraiche 5 knippen persilja 4 dl kycklingbuljong 3 shalottenlökar 2 klyftor vitlök 3 blad dragon, hackade eller ½ tsk torkad 2 msk blåmögelost av komjölk 4 msk vetemjöl 2 msk sherry (kan uteslutas) Salt Vitpeppar God olivolja till servering
Svampsoppa

Svampsoppa

Vi tog en skogstur i helgen vilket resulterade i en hel korg full med blandad svamp. Det fick bli en fin svampsoppa
Svampsoppa på blandad svamp

Svampsoppa på blandad svamp

Smaka av med salt, peppar och sherry. Späd medbuljongen och låt soppan koka ca 10 minuter. 1 l buljong. Ansa svampen och dela den i mindre bitar
Svampsoppa

Svampsoppa

Jag toppade soppan med lite ost och har en bit bröd till. Häll på vattnet, sojamjölken och buljongen, och låt koka upp
Svampsoppa med champinjoner

Svampsoppa med champinjoner

Svamp, buljong och ost i en härlig blandning. Tillsätt lite hackad stekt lök, häll på ett par deciliter torrt vitt vin och spetsa eventuellt med lite grönsaksfond
Krämig svampsoppa

Krämig svampsoppa

Späd medbuljongen i omgångar undertiden som du rör. Nu för tiden erbjuds det bland annat matlagningskurser för kidsen och vad vi har förstått så är de väldigt populära och det gäller att vara ute i god tid med anmälan, det värmer två medelålders matglada hjärtan
Svampsoppa med äpple

Svampsoppa med äpple

Slå på grädden på slutet och låt koka med några minuter. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och något stänk chilipulver