Krydda med svampsalt (eller någon annan krydda) och rör om. 2 stora bifftomater, sammanlagd vikt ca 550 g2 dl kokt vildrismix eller vanligt råris - tillagat enligt anvisning på förpackningen25 g torkad shitakesvamp1 vitlöksklyfta½ lök - inte alltför stor1 tsk svampsalt½ dl grädde1 dl nyriven, smakstark ost, ca 40 g - jag tog pecorino1 tsk timjan1 tsk oreganojungfruolivolja250 g blomkålsbuketter150 g brytbönor och gröna bönor1 "näve" babyspenat2 msk rapsolja3/4 msk vit balsamvinäger½ tsk italiensk salladskryddaBörja med att lägga svampen i blöt i god tid om du använder torkad
Krydda med svampsalt och oregano, och tillsätt grädden. 1½ dl canihuafrön3 dl vatten + 1 tsk Renée Voltaire lantbuljongpulver2 rejält stora, röda paprikor, ca 250 g styckca 30 g torkad, blandad svamp + vatten till blötläggning1 medelstor gul lök2 vitlöksklyftor1 tsk svampsalt1 tsk torkad, smulad oregano2 dl valfri grädde1 liten påse färsk babyspenat, 65 grapsolja till stekning1 + 1 dl riven, smakrik ostBörja med att lägga svampen i blöt i vatten så det täcker. 1 tsk svampsalt
½ msk svampsalt. 50 g torkad, blandad svamp - jag hade en del av den blandning som syns på bilden + lite torkade champinjonervatten till blötläggning1 gul lök2 vitlöksklyftorolivolja till stekning500 g yucarotvatten + salt till kokning3 ägg½ msk svampsalt½ msk oregano1 tsk timjanolja till stekning av biffarnaLägg svampen i blöt i vatten så det täcker
Recept3-4 portionerca 300 gram oxfilé (jag hade en bit som blivit över sedan tidigare och som legat i frysen)1/2 purjolök1 vitlöksklyfta1,5 dl grädde2 dl mjölk3 msk kalvfond1 msk sojatorkade trattkantareller eller annan svampsalt och pepparsmör att steka iRiven parmesanostFärsk basilikaValfri pastaSkär oxfilén i små bitar
Krydda med Karl-Otto och svampsalt. Under gårdagskvällen gille dividerades det kring om hur många år traditionen med juldagsfirandet pågått i Lars kompisgäng
Min absoluta favorit tidning är Elle mat och Vin och häromsisten så dök den ner i brevlådan. Min tradition när det kommer är att krypa upp i soffan med en balja te och bara njuta av det underbara glansiga magasinet
Så här gjorde hon denSvampsås ala kicki3dl gräddesmörsoppkarl-johan svampsalt pepparsmörGör så härSmält smör i en kastrull och häll i svampen som du har delat i lite mindre bitar
Svampsalt. 1 dl havssalt. 20 gr torkad svamp. (trattkatareller, trumpetsvamp eller Karl-Johan). Mixa svamp och salt till ett fint pulver som är perfekt som smaksättning i grytor, sallader eller såser hela hösten
Krydda med svampsalt, och smaka av med ev ytterligare salt och svartpeppar. 700 g fin, svensk fläskfilésalt, vitlökspepparsmör/olja/ghi till stekning800 g potatis1 msk lantbuljong1 dl matgrädde1½ dl färskriven pecorino2 äggulor350 g färska champinjoner2½ dl grädde - eller någon alternativ gräddsort vid behov2½ dl matgrädde - eller alternativ grädde2 tsk svampsaltsvartpepparsmör/olja/ghi till stekningPutsa fläskfilén, och ta bort senor och hinnor
4 port500 g hälleflundra4 stjälkar timjan500 g svampsalt och peppar2 msk olivolja2 klyftor vitlök1 dl vitvin2 tsk färsk citronsaftmaizena mjölSkala och koka potatis