Svampsalt recept

Fyllda tomater med svamp och vildrismix

Fyllda tomater med svamp och vildrismix

Krydda med svampsalt (eller någon annan krydda) och rör om. 2 stora bifftomater, sammanlagd vikt ca 550 g2 dl kokt vildrismix eller vanligt råris - tillagat enligt anvisning på förpackningen25 g torkad shitakesvamp1 vitlöksklyfta½ lök - inte alltför stor1 tsk svampsalt½ dl grädde1 dl nyriven, smakstark ost, ca 40 g - jag tog pecorino1 tsk timjan1 tsk oreganojungfruolivolja250 g blomkålsbuketter150 g brytbönor och gröna bönor1 "näve" babyspenat2 msk rapsolja3/4 msk vit balsamvinäger½ tsk italiensk salladskryddaBörja med att lägga svampen i blöt i god tid om du använder torkad
Ugnsbakade paprikor med örtdoftande fyllning av svamp, spenat och canihua

Ugnsbakade paprikor med örtdoftande fyllning av svamp, spenat och canihua

Krydda med svampsalt och oregano, och tillsätt grädden. 1½ dl canihuafrön3 dl vatten + 1 tsk Renée Voltaire lantbuljongpulver2 rejält stora, röda paprikor, ca 250 g styckca 30 g torkad, blandad svamp + vatten till blötläggning1 medelstor gul lök2 vitlöksklyftor1 tsk svampsalt1 tsk torkad, smulad oregano2 dl valfri grädde1 liten påse färsk babyspenat, 65 grapsolja till stekning1 + 1 dl riven, smakrik ostBörja med att lägga svampen i blöt i vatten så det täcker. 1 tsk svampsalt
Vegetariska biffar med yuca och svamp

Vegetariska biffar med yuca och svamp

½ msk svampsalt. 50 g torkad, blandad svamp - jag hade en del av den blandning som syns på bilden + lite torkade champinjonervatten till blötläggning1 gul lök2 vitlöksklyftorolivolja till stekning500 g yucarotvatten + salt till kokning3 ägg½ msk svampsalt½ msk oregano1 tsk timjanolja till stekning av biffarnaLägg svampen i blöt i vatten så det täcker
Oxfilépasta!

Oxfilépasta!

Recept3-4 portionerca 300 gram oxfilé (jag hade en bit som blivit över sedan tidigare och som legat i frysen)1/2 purjolök1 vitlöksklyfta1,5 dl grädde2 dl mjölk3 msk kalvfond1 msk sojatorkade trattkantareller eller annan svampsalt och pepparsmör att steka iRiven parmesanostFärsk basilikaValfri pastaSkär oxfilén i små bitar
3-RÄTTERS JULDAGSMIDDAG

3-RÄTTERS JULDAGSMIDDAG

Krydda med Karl-Otto och svampsalt. Under gårdagskvällen gille dividerades det kring om hur många år traditionen med juldagsfirandet pågått i Lars kompisgäng
Svampsalt

Svampsalt

Min absoluta favorit tidning är Elle mat och Vin och häromsisten så dök den ner i brevlådan. Min tradition när det kommer är att krypa upp i soffan med en balja te och bara njuta av det underbara glansiga magasinet
Välkommen tillbaka till skolan!!!!!!

Välkommen tillbaka till skolan!!!!!!

Så här gjorde hon denSvampsås ala kicki3dl gräddesmörsoppkarl-johan svampsalt pepparsmörGör så härSmält smör i en kastrull och häll i svampen som du har delat i lite mindre bitar
Köttfärsås med morot

Köttfärsås med morot

Och jag tror att allt har att göra med svampsaltet, det. underbara härliga fantastiska svampsaltet som alla bara måste testa att göra, solklar
Salt med svart trumpetsvamp

Salt med svart trumpetsvamp

Svampsalt. 1 dl havssalt. 20 gr torkad svamp. (trattkatareller, trumpetsvamp eller Karl-Johan). Mixa svamp och salt till ett fint pulver som är perfekt som smaksättning i grytor, sallader eller såser hela hösten

Fäskfilé med champinjonsås och pecorinosmakande, gratinerade potatispuffar

Krydda med svampsalt, och smaka av med ev ytterligare salt och svartpeppar. 700 g fin, svensk fläskfilésalt, vitlökspepparsmör/olja/ghi till stekning800 g potatis1 msk lantbuljong1 dl matgrädde1½ dl färskriven pecorino2 äggulor350 g färska champinjoner2½ dl grädde - eller någon alternativ gräddsort vid behov2½ dl matgrädde - eller alternativ grädde2 tsk svampsaltsvartpepparsmör/olja/ghi till stekningPutsa fläskfilén, och ta bort senor och hinnor

Bakad hälleflundra med svamp

4 port500 g hälleflundra4 stjälkar timjan500 g svampsalt och peppar2 msk olivolja2 klyftor vitlök1 dl vitvin2 tsk färsk citronsaftmaizena mjölSkala och koka potatis