Svamphattar recept

Korvfyllda svamphattar

Korvfyllda svamphattar

Ta bort foten på svampen. Tärna korven. Pensla svamparna med lite matolja. Fyll dem med korven. Ställ svamparna i eldfast form och stek dem högt upp i ugnen, ca 4–5 minuter
Fyllda champinjoner

Fyllda champinjoner

Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja. 6 medelstora champinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon

TAPAS

Fördela blandningen i svamphattarna. Tapas stod på menyn för tjejkvällen i fredags och tillsammans fick vi ihop ett härligt bord med massor av läckerheter
Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Lägg timjan och skivad mozzarella på de fyra andra svamphattarna. Värm ugnen till 175 grader. Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Dela svamphattarna i bitar, skär ankbröstet i kuber. Bryn svamphattar & ankbitar runt om. Dela svamphattarna i bitar, skär ankbröstet i kuber
Fyllda portabellosvamphattar

Fyllda portabellosvamphattar

Har du några andra bra förslag på vad man kan fylla svamphattarna med. Servera de fyllda portabellosvamphattarna som vegetariskt alternativ till en bit kött, till exempel med potatismos eller som här, med ugnsrostade rotfrukter
Flugsvampsallad

Flugsvampsallad

Halvera körsbärstomaterna och sätt dem som små svamphattar på mozzarellastubbarna. Flugsvampsallad. Godmorgon, godmorgon mina vänner
Kärleksfulla tapas!

Kärleksfulla tapas!

Fyll svamphattarna med röran, låt den gärna gå en bit över kanten eftersom det sjunker samman lite i ugnen
Fyllda portabello :)

Fyllda portabello :)

Pensla ovansidan på svamphattarna med olivolja blandad med tamarisoja. Lägg svamphattarna med ovansidan ner på plåten med bakplåtspapper på
Fyllda ­champinjoner

Fyllda ­champinjoner

Blanda ricotta, parmesanost, hackade ­pinjenötter, basilika, salt och peppar och fördela i svamphattarna
Portabelloplanka

Portabelloplanka

Skär snitt i svamphattarna uppifrån som om du skulle göra hasselbackspotatis, inte helt igenom, de ska sitta ihop så du kan fylla dom