Svampbuljong recept

Svampbuljong med tortellini

Svampbuljong med tortellini

Idag har vi ätit något jag aldrig har gjort innan - en svampbuljong med färsk pasta, grönsaker och ägg
Pasta med svampbuljong, tryffelolja och parmesan

Pasta med svampbuljong, tryffelolja och parmesan

500 g champinjoner 4 bananschalottenlökar, grovt hackade 3 msk smör 2 msk torkad dragon flingsalt 500 g torkad pasta (av god kvalitet) 1 l vatten 3 msk kalvfond 3 dl vispgrädde 1-2 msk svart tryffelolja 50 g bladspenat parmesanost, riven
Krämig soppa för svampälskare

Krämig soppa för svampälskare

Häll på vattnet från svampen och svampbuljongen. 1 liter svampbuljong. Täck den torkade svampen med 1 ½ dl hett vatten och låt den mjukna 1 tim
Skinkstek i gjutjärnsgryta

Skinkstek i gjutjärnsgryta

2 buljongtärningar (svampbuljong eller grönsaksbuljong). Krydda steken med salt och peppar. Bryn den på hög värme i smör i en stekpanna tills den fått färg på alla sidor
Risotto med skogschampinjoner

Risotto med skogschampinjoner

4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Krämig champinjonsoppa

Krämig champinjonsoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 450 gram champinjoner 1 st gul lök(ar) 1 odefinierad smör 5 dl vatten 1 tärning(ar) svampbuljong 5 dl matlagningsgrädde 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar 1 msk persilja , färsk Köp receptet
Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Risotto funghi, Paolo Robertos recept

ca 0,9-1,1 l svampbuljong (eller kycklingbuljong, på fond eller tärningar). 6 dl färska kantareller (karl johan eller annan svamp) 1 gul lök 3 dl arborioris (eller avioriris) olivolja 0,5 förp saffran (0,25 g) ca 0,9-1,1 l svampbuljong (eller kycklingbuljong, på fond eller tärningar) 1 dl vitt vin 25 g smör 1 dl parmesan, färskriven + lite extra till servering ca 150 g mascarpone 2 msk persilja, finhackad
Grosshandlarplanka

Grosshandlarplanka

11 svampbuljong. 1Kantarellostsås2 klyftor vitlök, finhackade 4 schalottenlökar, finhackade 4 dl kantareller smör, att steka i 1 dl vitt matlagningsvin 4-5 dl grädde 1 svampbuljong 1-2 msk japansk soja 200 g färskost med kantarellsmak salt peppar
Pasta med kantareller, champinjoner och zucchini.

Pasta med kantareller, champinjoner och zucchini.

250 g färsk pasta Tagiatelle 2 nävar kantareller, skiva 50 g smör 1/2 rödlök, finhacka 2 vitlöksklyftor, skiva 8 champinjoner, skiva 1/2 zucchini, skiva 2 dl vitt vin 2 dl vatten 2 dl grädde 1 dl crème fraiche 1 1/2 kycklingbuljongtärning eller vegetariskt svampbuljong 1 msk timjan, finhacka 1 1/2 tsk dijonsenap 70 g parmesanost, riv salt & peppar
Svamp- och löksoppa

Svamp- och löksoppa

5 dl svampbuljong. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter färsk svamp 4 färska lökar 2 msk Arla® Svenskt Smör 4 msk vetemjöl 5 dl svampbuljong 4 dl Arla® mjölk 2 dl Arla® vispgrädde 1 msk sherry salt och peppar
Enkel kantarellpasta med grönkål

Enkel kantarellpasta med grönkål

0,5 msk svampbuljong. 0,5 msk svampbuljong. Hej. – English further down. –. Hoppas allt är fint med er. Själv sitter jag i skrivande stund på snälltåget på väg ner till Malmö och en före detta kollegas bröllop