2 buljongtärningar (svampbuljong eller grönsaksbuljong). Krydda steken med salt och peppar. Bryn den på hög värme i smör i en stekpanna tills den fått färg på alla sidor
4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
ca 0,9-1,1 l svampbuljong (eller kycklingbuljong, på fond eller tärningar). 6 dl färska kantareller (karl johan eller annan svamp) 1 gul lök 3 dl arborioris (eller avioriris) olivolja 0,5 förp saffran (0,25 g) ca 0,9-1,1 l svampbuljong (eller kycklingbuljong, på fond eller tärningar) 1 dl vitt vin 25 g smör 1 dl parmesan, färskriven + lite extra till servering ca 150 g mascarpone 2 msk persilja, finhackad
½ st svampbuljong. ½ st svampbuljong. Denna rätt är en riktig favorit i vår familj, man kan förbereda den i god tid och bara gratinera rätten när den skall serveras
0,5 msk svampbuljong. 0,5 msk svampbuljong. Hej. – English further down. –. Hoppas allt är fint med er. Själv sitter jag i skrivande stund på snälltåget på väg ner till Malmö och en före detta kollegas bröllop