Jag skippade steklöken och även tillbehöret spetskål. Kycklinggryta med svamp och smörstekt spetskål, 4 port. 200 g svamp, tex champinjoner. 1 spetskålshuvud. Strimla spetskålen och stek i smöret på hög värme i 2 minuter. 200 g svamp, tex champinjoner. 1 spetskålshuvud
Vänd ner nötter, buljong, salt och peppar i svampen tillsammans med grädde och ost. Dovhjortsfilé. Låt smöret bli gyllenbrynt i en panna och stek filén på medelhög värme i ca 25 minuter, tills innertemperaturen är ca 55 grader
Skagentoast – Följ receptet i länken och servera på ett vegansmörstekt bröd tillsammans med en bit knaperstekt svamp (gärna Kejsarhatt eller ostronskivling
Pensla grillolja på svampen. Börja grilla delade auberginer (se Baba Ganoush), purjolök och spetskålen, rotera runt på grillen så de både får lite yta och sedan får gå en stund på indirekt värme, kålen ska bli ganska mjuk men inte helt sladdrig tycker jag
Blanda i nudlar, svamp, morot och kål. 140 gram torkad svamp ex. 14 dl riven eller finstrimlad vitkål, salladskål eller spetskål. Lägg torkad svamp i blöt i 30 minuter
Skagentoast – Följ receptet i länken och servera på ett vegansmörstekt bröd tillsammans med en bit knaperstekt svamp (gärna Kejsarhatt eller ostronskivling