Svamp rödvin recept

Köttfärsgryta med svamp och rödvin med pressad potatis

Köttfärsgryta med svamp och rödvin med pressad potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttfärsgryta 0,5 st purjolök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 100 gram portabellosvamp 1 msk olivolja 500 gram nötfärs 1,5 dl rött matlagningsvin 1 dl vatten 2 msk oxfond , eller annan köttfond 1 tsk dijonsenap 2 dl crème fraiche , naturell 0 salt 0 svartpeppar Tillbehör 700 gram potatis(ar) 1 st broccoli Köp receptet Näringsvärde Kcal
Köttfärsgryta med svamp och rödvin med pressad potatis

Köttfärsgryta med svamp och rödvin med pressad potatis

Skala och finhacka vitlök och grovhacka svampen. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och svamp ca 2-3 min. Tillsätt rödvin, vatten, köttfond och dijonsenap och låt det puttra ihop 2-3 min. 100 g Portabellosvamp
Pasta med fläskfilé, svamp & bacon

Pasta med fläskfilé, svamp & bacon

Skär svampen i skivor. Tillsätt lök, svamp och hackad persilja (spar lite till garnering) och fräs under omrörning tills löken börjar mjukna
Oxfilé med svamp, rödvinsås och rotfruktskaka

Oxfilé med svamp, rödvinsås och rotfruktskaka

Krämig svamp. Rödvinsås. Krämig svamp. Rödvinsås. Hetta upp en liten kastrull och fräs lök och svamp sakta i 5 minuter. 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin. 200 g svamp, t ex kantareller och ostronskivling
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Mustig gryta med rödvin

Mustig gryta med rödvin

En sån där med massor av rödvin i, och vitlök och svamp och grädde. 2 msk oxfond med rödvin. 1,5 dl rödvin. När ca 20 minuter återstår av grytans koktid, tillsätter man grädde, svamp, bacon, peppar och salt. 1,5 dl rödvin
Mustig gryta med belugalinser och svamp

Mustig gryta med belugalinser och svamp

Hetta upp en gryta ordentligt och stek svampen i smör tills vätskan släppt. Strimla selleristjälkarna i 1 cm bitar och skär svampen i kvartar. 3 dl rödvin
Rotsaks-bourguignon med svamp och svarta linser (vegan)

Rotsaks-bourguignon med svamp och svarta linser (vegan)

Det här är min veganska variant av Boeuf Bourguignon med rotfrukter, svamp och svarta linser. Kombinationen av rotsaker, svamp, lök, vitlök, örter och vin ger fyllighet och skapar djupa smaker
Mustig köttgryta med svamp

Mustig köttgryta med svamp

Grytan är ungefär som en bouef borgignon, mycket rödvin och naturligtvis bacon. Nu finns det dessutom massor av svamp i markerna, eller butikerna, så varför inte göra en kombination
Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Rensa svamp, dela i lagom stora bitar. Fräs fläsk i en panna utan fett och tillsätt lök och svamp. Överkurs är att efter köttet kokat mört ta upp kött, svamp och övriga fasta ingredienser med en hålslev och sedan på högre värme koka ner grytan 0,5-1 timme så såsen får mer smak. 4 dl rödvin
Kycklinggryta med rödvin

Kycklinggryta med rödvin

Skölj och halvera svampen och tillsätt den. Rör i rödvin och koka upp. Börja koka råris om du vill ha det till - det tar 40-45 minuter