Skala och finhacka vitlök och grovhacka svampen. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och svamp ca 2-3 min. Tillsätt rödvin, vatten, köttfond och dijonsenap och låt det puttra ihop 2-3 min. 100 g Portabellosvamp
Krämig svamp. Rödvinsås. Krämig svamp. Rödvinsås. Hetta upp en liten kastrull och fräs lök och svamp sakta i 5 minuter. 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin. 200 g svamp, t ex kantareller och ostronskivling
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
En sån där med massor av rödvin i, och vitlök och svamp och grädde. 2 msk oxfond med rödvin. 1,5 dl rödvin. När ca 20 minuter återstår av grytans koktid, tillsätter man grädde, svamp, bacon, peppar och salt. 1,5 dl rödvin
Förbered svamp och rotfrukter mot slutet av stektiden. Putsa svampen och skär ner den i mindre bitar. Stek svampen i smör och olja tills den blir gyllenbrun
Hetta upp en gryta ordentligt och stek svampen i smör tills vätskan släppt. Strimla selleristjälkarna i 1 cm bitar och skär svampen i kvartar. 3 dl rödvin
Det här är min veganska variant av Boeuf Bourguignon med rotfrukter, svamp och svarta linser. Kombinationen av rotsaker, svamp, lök, vitlök, örter och vin ger fyllighet och skapar djupa smaker
Grytan är ungefär som en bouef borgignon, mycket rödvin och naturligtvis bacon. Nu finns det dessutom massor av svamp i markerna, eller butikerna, så varför inte göra en kombination
Rensa svamp, dela i lagom stora bitar. Fräs fläsk i en panna utan fett och tillsätt lök och svamp. Överkurs är att efter köttet kokat mört ta upp kött, svamp och övriga fasta ingredienser med en hålslev och sedan på högre värme koka ner grytan 0,5-1 timme så såsen får mer smak. 4 dl rödvin