Krama ur svampen. Förutom portvinet så var det verkligen mat gjord från lokala råvaror, något som verkligen ger tillfredsställelse för en stadsbo (eller stabo som vi säger i Skåne)
Hon använde sig av viltkött och portvin i sin gryta men jag tog det jag hade helt enkelt. Givetvis åkte en del av svampskörden ner som jag plockade häromdagen
Servera köttet med potatisgratängen och svampen. Lägg köttet i en plastpåse med portvin, vitlök och örter och låt marinera minst 1 tim (gärna över natten i kylskåp). 1 dl portvin. 5 dl portvin
Skiva fläskfilé och svamp, stek först filén i margarinet och sedan svampen. 1½ dl rött portvin. Skala och skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom
Smaksätt med portvin, soja, salt och peppar. 2 msk portvin. Rulla ut smördegen och ta ut 4 rundlar som är ca 10 cm i diameter och 4 mindre rundlar som är ca 5 cm i diameter med mått