Svamp portvin recept

Portvinsstek med färsk svamp

Portvinsstek med färsk svamp

Borsta av svampen, ansa den och skär i jämnstora bitar. Ta upp örtbuketten ur grytan och smaka av svamp- och lökblandningen med salt och peppar
Högrevsgryta med rödvin och karljohan svamp

Högrevsgryta med rödvin och karljohan svamp

Hon använde sig av viltkött och portvin i sin gryta men jag tog det jag hade helt enkelt. Givetvis åkte en del av svampskörden ner som jag plockade häromdagen
Pannkaksrulle med svamp

Pannkaksrulle med svamp

Tillsätt ev portvin eller sherry, hälften av osten och persilja. Ansa svampen och skär den i mindre bitar
Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

Servera köttet med potatisgratängen och svampen. Lägg köttet i en plastpåse med portvin, vitlök och örter och låt marinera minst 1 tim (gärna över natten i kylskåp). 1 dl portvin. 5 dl portvin
Champinjonsås med portvin

Champinjonsås med portvin

Fräs svamp och lök i smör, låt all vätska koka in. Tillsätt portvin, låt vätskan koka in. Smaka av med salt, peppar och ev en skvätt portvin

Karljohansvampsås med vitt portvin

Skär svampen i bitar (blötlägg den torkade). Mixa med stavmixer och sila, smaka av med salt och peppar samt lite vitt portvin
Fläskfilé i portvin

Fläskfilé i portvin

Skiva fläskfilé och svamp, stek först filén i margarinet och sedan svampen. 1½ dl rött portvin. Skala och skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom
Smördegskrustad med portvinsstuvad svamp

Smördegskrustad med portvinsstuvad svamp

Smaksätt med portvin, soja, salt och peppar. 2 msk portvin. Rulla ut smördegen och ta ut 4 rundlar som är ca 10 cm i diameter och 4 mindre rundlar som är ca 5 cm i diameter med mått
Nötrullader med kantarellfyllning

Nötrullader med kantarellfyllning

Fördela svamp/oströran i mitten på varje skiva. 2 msk sherry, portvin eller madeira. 1 buljongtärning 2 msk sherry, portvin eller madeira
Gratinerad kycklingfilé

Gratinerad kycklingfilé

Ansa svampen och dela den eventuellt. Smaka av med portvin, salt, peppar och soja. Fräs svamp, purjolök och päron i lite matfett en stund