Svamp pocherat ägg recept

Vi fyller år!

Vi fyller år!

) Först ut var en mustig lammgryta med svamp som var egenhändigt plockade på vår svamputflykt med Carina och Affe
Den ultimata höstgrytan

Den ultimata höstgrytan

svamp, stekt i olivolja med lite salt och peppar (valfri sort). Måste bara fundera ut vad det var jag missade, eller råkade lägga till som ändrade smaken slightly
Iskalla nudlar i sommarvärmen

Iskalla nudlar i sommarvärmen

Blötläggsvamparna i ljummet vatten, ca halvtimme, tills de blir mjuka. Två recept på tillbehör som jag testat med stor framgång till nudlarna är marinerade shiitakesvampar och japansk omelett
Kålramen med vindelrökt fläsk & noribuljong

Kålramen med vindelrökt fläsk & noribuljong

Lägg upp på tallrikar och fördela jämt med grönsaker, fläsk och svamp, läggäggulan på toppen och dra ett drag med svartpepparkvarnen över ägget, strö över tunnstrimlad rå vårlök och till sist häll på buljongen
Fransk avsmakningsmeny

Fransk avsmakningsmeny

Ratatouillefylld portabellosvamp. Salad nicois med halstrad tonfisk och pocheratägg. Emma hade ett annat recept där gräddmjölken bara skulle blandas kall med äggulor
En Downton Abby, tack

En Downton Abby, tack

I sann Downton Abbykänsla gjorde jag mackor på ett rustikt surdegsbröd med svampröra, gruyère och toppat med pocherade ankägg
Höstmeny med mjöd

Höstmeny med mjöd

Pocheratägg, höstsvamp, potatischips och granolja. Stek svampen i samma panna till fin färg men fortfarande spänstiga

Äleby Gård 31 oktober 2017

Lingonmarinarat vildandbröst med blomkålscrème, fänkålscrudité, syltad trumpetsvamp och friterad rotsaksjulienne