Lägga in svamp i ättikslag är en riktigt gammal mattradition. Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk
Att plocka gratis svamp i skogen och lägga in i ättikslag är en riktigt gammal mattradition. Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk
Bra mot virus, bakterier, svamp och parasiter, är immunstärkande och mjältstimulerande. Nejlika. Rensar ut parasiter, bra mot ringorm, diarré, svampinfektion och syresätter blodet
Under tiden riset kokar hacka svampen och stek den i smör. 1-2 dl hackad stekt blandsvamp. Tillsätt svampen i riset och låt stå och svälla i 5 minuter. 1-2 dl hackad stekt blandsvamp
Soppan blev kanongod med en bas av hönsbuljong och kryddad med nejlika och ingefära. Vi skulle till ett gammalt favoritställe där vi också brukade plocka en del svamp
Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
Vi bodde i Jämtland när Tjernobyl-katastrofen inträffade och jag kommer så väl ihåg att vi inte fick äta några bär eller svampar, eller renkött, på många år efter det
Rensa svampen, stek den och smaka av med lite vitlöksolja. Koka upp mjölken med lök, lagerblad, lite nejlika och en nypa salt och låt det stå och dra en stund så att man får en aromatisk mjölk som grund är en bra början
Syltad svamp. Syltad svamp. 3 liter rensad svamp. Varva den rensade svampen med salt i en kastrull och låt det sjuda med lock på i 10 minuter. Lägg ner svampen med vätskan som bildats, och koka sakta i 50 minuter. 3 liter rensad svamp. Varva den rensade svampen med salt i en kastrull och låt det sjuda med lock på i 10 minuter Gör lagen i en annan kastrull och låt det få ett uppkok. Lägg ner svampen med vätskan som bildats, och koka sakta i 50 minuter Häll upp på väl rengjorda burkar och se till att lagen täcker allt
Caroline och hennes killar från Four Sigma Foods fanns där och spred kunskapen om svampar. Efter en intensiv vecka med fotografering inför kommande bok ( publiceras i maj, några bakom scener foton kommer i veckan) var det direkt till Allt för hälsa mässan
Den utgår ifrån idén om den klassiska, men nu förtiden nästan helt bortglömda rätten Dopp i Grytan, men jag har uppdaterat den ganska mkt och gjort en enklare och – så klart vegansk version där vi kokar svamp istället för skinka i buljongen