Fräs, bacon, svamp (blötlagd och urkramad) och lök i smör så det får lite färg. Enbär gillar jag och det förstärker viltsmaken och baconet lyfter också smakerna och såklart svampen
Är jag knäpp som köper champinjoner i dessa svamptider. I den här gratängen blev det bacon, gul lök, champinjoner och några nävar körsbärstomater på toppen
Denna gång valde jag lök (som blir sådär underbart söt av sig själv när den får lagas till i ugnen) och pioppinosvamp som blir jättelen och smörig när den steks i pannan
Spola av med kallvatten och dela dem sedan mittitu och plocka isär löken. Ta i champinjonerna och låt dem få lite färg, ta sedan i löken och fräs ett par minuter
Strimla svamp och lök. Häll olja i en stekpanna och bryn svamp och paprika. 50 g svamp (ca 2 dl). 50 g röd lök (ca 1 ½ dl). 50 g svamp (ca 2 dl). 50 g röd lök (ca 1 ½ dl)
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller