En något ovanlig kombination med kantareller och räkor som lirar fantastiskt bra ihop. Gnid in brödet med en vitlöksklyfta, lägg på svamp och räkblandningen
Borsta och ansa svamparna och skär dem i bitar, om de är stora. Smörfräs svampen under omrörning i en kastrull tills vätskan blir klar på botten i kastrullen
Blandat, Lättlagat, Lunch och brunch, Smörgåsar, Svamp, Svenska traditioner, Vickningsrätter Tagged. Nu är det dags att ge sig ut i skog och mark och plocka kantareller
Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Skär eventuellt större svampar i mindre bitar. Häromdagen fick vi ett gäng kantareller och blåbär av svärisarna (som varit i Småland och plockat) och vad passade då bättre än att göra en underbart god kantarelltoast med massor av vitlök och persilja
Stek svampen i olja på ganska hög värme tills de"knäpper till" i den och de fått fin färg. Just nu är finns det massor av kantareller på Varbergs torg,och givetvis ute i skogarna