ex basilika och oregano. köttfärslimpa med bacon och svamp. Dit in satte jag svamp-lök-bacon-persilja blandningen, och stängde sedan igen fickan så ingenting av fyllningen syntes
torkad basilika. Skala och hacka löken, skiva svampen och smörstek alltsammans i en stekpanna. Bryn köttfärsen och krydda med salt, svartpeppar, chili, basilika och ev franska örter
300 gram svamp som champinjoner, skogschampinjoner, portabello, karljohan, kantareller eller shiitake. 0,5 dl hackad färsk persilja eller basilika eller blanda
färska basilikablad (valfritt). 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon). 2 msk färsk basilika, finstrimlad. 1 gul lök, stor 4 vitlöksklyftor 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde á 400ml 3 msk tamari (eller annan soja) 2 msk färsk basilika, finstrimlad 2 msk färsk oregano, finhackad 2 msk färsk timjan, finhackad 160 g färsk bladspenat 2 msk olivolja, till stekning Salt svartpeppar. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris) färska basilikablad (valfritt)
Värm en djup panna på medelhög värme, ringla i olivolja och lägg ner svampen och vitlöken. Dra bort pannan från plattan och rör ned osten och basilikan i riset