Ansa svampen och dela den ev i mindre bitar. Fräs lök och svamp blanka i smör. 12 st röda äpplen. 1700 g fläskfilé salt och svartpeppar smör till stekning 2 st gula lökar 150 g champinjoner eller trattkantareller 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 3 msk kalvfond 2 msk fransk senap 1 msk majsstärkelse 2 st röda äpplen Topping äppelklyftor lingon persiljaPutsa och skiva köttet. 1Kärna ur och klyfta äpplena och lägg ner dem i grytan
Skär svampen i bitar och fläsket i strimlor. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Fräs svamp, fläsk och äpple i 2 msk smör-&rapsolja och rör ner i grytan. 200 g färsk svamp. 2 st äpplen
pytt med brysselkål, svamp och gröna linser. Vegetarisk pytt med brysselkål, svamp- och gröna linser. Lägg smöret i stekpanna och fräs lök, svamp och brysselkål tills allt gottat ihop sig, salta och peppra
Ansa, dela svampen i halvor och stek den i en stekpanna med smör. Kärna ur och tärna äpplet. Lägg ner svamp, bacon och äpple i grytan och koka i 10 minuter. 1 st äpple
Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne