Att göra egen Sushi är så gott och blir oftast väldigt mycket billigare. Dessutom är det lätt med lite fantasi att få till god vegetarisk och vegansk sushi Det jag tycker är roligast, smidigast och godast är att göra är de traditionella Maki-rullarna med sjögräs runt
Makirullar. Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi. Sushiris. Jag har kokat sushiris en gång tidigare och det var en totalflopp så nu när det var dags igen så läste jag på lite extra och hittade den här beskrivningen, som var riktigt riktigt bra och enkel
En kollega vid namn Julia ( Tack Julia) omvände för bara någon månad sedan mitt hat mot sushi. Jag är en kött och potatistjej och har endast smakat sushi på en skitvidrig och otroligt otrevlig restaurang på Drottninggatan i Stockholm
Och denna gången fick den bli bas i min sushi, istället för sushiris. Sushi på quinoa. Lägg ett noriblad på en sushimatta (har du ingen sådan - så gör en av folie, det brukar jag göra och det fungerar utmärkt)
Har en gång tidigare gjort hemmagjord sushi och då blev resultatet fantastiskt. Hemmagjord sushi passar verkligen de dagar man har lång tid på sig i köket
Här har vi bara gjort makirullar i snälla smakvarianter. Sen tjatar päronen om att det blir så onödigt dyrt att köpa sushi till alla barn om de bara äter ris
Idag är jag hemma med sjukt barn och igår lovade jag att vi skulle äta sushi till lunch. Jag trodde då att jag skulle ha bil för att åka och hämta sushi, istället fick jag öppna kylskåpet och göra egen
Vi bor ju i nära Liljeholmen nu och sushin där är riktigt god och fräsch och den här gången testade jag deras makirullar som de kallade för "Tiger roll" med räkor, krabba, avokade och gurka
Alltså, hur lycklig blir man inte när man har en hel buffé av sushi framför sig och vet att man kan äta precis hur mycket man vill utan att det kommer ta slut