Avokado, lax, gurka och omelett. I helgen så bjöd vi några vänner på sushilunch. Till sushin gjorde alla sin egen blandning av soyasås, wasabi och ingefära, det är bra om varje gäst har sin egen skål att blanda i efter smak
Dels behöver ni vatten för att tvätta labbarna och hålla er rena när ni pillar med färsk fisk,. Att det var Håkan som skulle skiva tonfisk och lax var ganska självklart,
Laxen bakas i ugn på låg temperatur för att hållas nyttig efter att ha täckts med sumacpulver och furikake-sprinkles som innehåller svart & vita sesamfrön, shisoblad (som helt enkelt är bladmynta och har noter av både mynta, svarta vinbärsblad och basilika) och nori (som är en japansk nyttig alg, den som viras runt makirullar bland sushin)
Krama Zucchinin till lagom stora ovala bollar och rulla laxen runt. 2 tsk risvinäger1 medelstor skalad zucchini1 bit färsklax frusen över nattenlite färsk ingefära1 bit riven pepparrotkokoman soyasesamfrösaltSkiva zucchinin på längden med en potatisskalare och koka mjuk med ca 1 tsk salt. Skär tunna, tunna skivor av laxen ca 10 stycken beroende på hur stor zucchini du använt. blogginfo,, recept, sushi, nigiri, lchf, kolhydrater, lax, omakase 2 tsk risvinäger. 1 bit färsklax
Krama Zucchinin till lagom stora ovala bollar och rulla laxen runt. 2 tsk risvinäger1 medelstor skalad zucchini1 bit färsklax frusen över nattenlite färsk ingefära1 bit riven pepparrotkokoman soyasesamfrösaltSkiva zucchinin på längden med en potatisskalare och koka mjuk med ca 1 tsk salt. Skär tunna, tunna skivor av laxen ca 10 stycken beroende på hur stor zucchini du använt. ~OMAKASE~ som betyder ungefär att man förlitar sig på vad kocken har att erbjudablogginfo,, recept, sushi, nigiri, lchf, kolhydrater, lax, omakase hantverk, keramik, textiler, sticke, virke, grekland, recept, vardagsbetraktelser 2 tsk risvinäger. 1 bit färsklax
Men det slår ju inte färsksushi. Laxen såg lite trist ut men smakade gott i alla fall. Testade en frusen sushi som jag hittade i frysdisken på Ica Maxi
Sedan kan du ju förstås byta ut crabstick mot lax, räkor eller något annat gott. Sushi gör jag gärna. Lägg ut "algpapper" med den blanka sidan nedåt (gärna på ett bakplåtspapper så går det lättare att rulla), bred ut ett tunt lager av riset, lägg en rad med crabfish, lax eller liknande, en rad med gurkstavar och om du tycker om det lite starka så pressar du ut en sträng med wasabipasta
På nigirin hade jag färsklax och färsk tonfisk. Sushicravings utan att vara gravid, är det normalt. Makirullarna innehöll morötter, gurka, avokado, crabstick och lax