Koka upp kokosmjölken och apelsinjuicen. Skålla apelsinen och limetten. Forma sushin med blöta händer til 5 x 2 x 2 cm stora rektanglar. 200 ml apelsinjuice. 1 liten apelsin
Pressa apelsinsaft över fisken och fördela ingefäran över den. jul sushi = nigiri. Jag har gjort traditionella sushiriskuddar som jag toppat med min jul-gravlax och stark senap istället för wasabin
Svart ris-Sushi med Saffranstofu, Rökiga morötter och Apelsin/Jordnötssås. Med Saffranstofun och den söt-syrliga apelsinsåsen kommer du att vara lycklig heeela dagen
Vi käkade sushi, som nog måste vara det godaste som finns. Blodapelsin (eller röd apelsin om man så vill), kiwi, banan, passionsfrukt och granatäppelkärnor
Apelsinkakor (ca 30-40 st) Mördeg 225g vetemjöl 1 liten tsk bakpulver 75g socker 150g margarin 1 äggula (spar vitan till mandelfyllningen) Mandelfyllning 100g skållad och mald sötmandel 2 dl florsocker 1 äggvita Rivet skal av en apelsin (eller 2 citroner eller 2 lime) Gör så här. Lägg en fyllningslängd på varje mördegslängd Vik försiktigt över mördegen, den spricker gärna (går lättast om man tar hjälp av bakplåtspapper och rullar ungefär som man gör sushi) Placera rullen på en remsa bakplåtspapper ca 15 cm bred och rulla denna 2 ganska lösa varv runt rullen Grädda rullen inrullad i pappret i 200°C 15 min högst 18 min Rulla försiktigt ut rullarna ur pappret och låt kallna Dekor Mormors
Utöver detta köper vi hämtmat (sushi, pizza, thaimat eller hamburgare) en till två gånger i månaden. Blodapelsiner, apelsiner och blodgrape finns i nät på 750 g, där kilopriset för de icke-ekologiska ligger på samma som priset för de ekologiska näten på 750 g