Susannes mustiga höstgryta med fläskkött 6 port. 1,3 kg grytbitar fläskkött2 stora morötter2 gula lökar2 jordärtskockor2 stora rödbetor1 l vatten3 msk soja3 msk vinäger1 oxbuljongstärning4 lagerblad1 tsk malen ingefäravitpepparSås. Häll över såsen till grytan och låt alltsammans sjuda ytterligare 5-10 minuter
TipsNär potatissalladen har stått kan den ha dragit åt sig av såsen, då är det bara att röra ner lite mer filmjölk eller gräddfil till önskad konsistens
Om såsen börjar ”dela sig” tillsätter du lite vatten och fortsätter vispa. TipsOm du vill ha en magrare sås kan du smaksätta lätt crème fraiche med dragon, salt och peppar
Ställ åt sidan så länge medan du gör såsen. Kyckling i röd curry, kokos och lime. Vi älskar det thailändska köket i vår familj och denna rätt är helt klart favoriten
Boken innehåller även har ett recept på glutenfri vegan-pastadeg (receptet nedan är med ägg) och såklart massor med goda såser och rätter att göra av pastan