BigosBigos är en surkålsgryta som man kan koka i flera dagar men man kan även laga den samma dag. Polens nationalrätt som är populär i juletid BY ROSENGRIP
Surkålsgryta med fläsk och korv Den här grytan har likheter med den polska bigos, eller den franska choucrout, men med svenska prinskorvar och stekfläsk i Glada ryttares recept!
Äkta Bigos - surkålsgryta Skär surkålen i mindre bitar, häll i en kastrull och tillsätt lite kokande vatten. Koka sakta 1 tim. tills den blir mjuk Matklubben.nu
Surkålsgryta - Bigos Skala löken och skär den i skivor. Urvattna och skölj surkålen två gånger. Hetta upp oljan i stor gryta, fräs löken och moroten ca Matklubben.nu
Polsk surkålsgryta i svensk tappning "Bigos" salt peppar bigoskrydda. Koka surkålen så att vätskan delvis försvinner. Bryn vitkålen och blanda i grytan helena.kontulainen52