Surkål recept

4 Spara
Bönburgare på Adzukibönor

Bönburgare på Adzukibönor

Idag blev det hemburgare med surkål och majonnäs till lunch och gott blev det. Resultatet blir krispiga “köttbullar” som påminner om falafel till utseendet, goda till både pasta med tomatsås och som en matig ingrediens i en sallad
2 Spara
Surkål

Surkål

I helgen har min kompis Cecilia och jag gjort surkål. Om fjorton dagar är de ätklara men enligt receptet kan surkålen med fördel mogna ytterligare ett par veckor till i kylen innan man börjar äta av den
0 Spara
Surkål

Surkål

Surkålen är nu färdig att ätas, men den blir bättre om den får stå ytterligare ett par veckor i kylskåp
5 Spara
Lamm i surkål

Lamm i surkål

             Lamm i surkål                                         Så till grytan som är en blandning av olika influenser
26 Spara
Bretzelberoende

Bretzelberoende

Gärna på mitt sätt med stark senap och lite surkål bredvid.  . Har ni någonsin bakat något som ska doppas i en lag med kaustiksoda
16 Spara
Sarma

Sarma

Skär ut mitten på surkålshuvudet, då det blir lättare att dela på bladen senare. Fyll en gryta med vatten, och häll i ättikan, lägg därefter i surkålshuvudet
13 Spara
Vildsvinsspecial

Vildsvinsspecial

Sönderstekt vildsvinsbog med surkål, senap och gruyere. Lägg på surkål och toppa med plockat vildsvinskött
10 Spara
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

Ingredienser. 1 stGul lök2 klyftorVitlök1 stor eller 4 små cocktailtomaterTomater400 grEkologisk hönsfärs (eller annan köttfärs)3 mskTomarpuré1 mskMaster grill (kryddblandning från Spicemaster - kan bytas mot annan krydda)Efter smakSalt2 dlSurkål1 dlVatten
Sökförslag och sidor