Surkål. Servera vegochorizon med ugnsrostad potatis, surkål och senap. Gör några snitt i korvarna och stek dem gyllene ca 5 min tills de är genomstekta
Surkål. Servera vegochorizon med ugnsrostad potatis, surkål och senap. Gör några snitt i korvarna och stek dem gyllene ca 5 min tills de är genomstekta
Köttet skal vara väl genomstekt och svålen knaprig. Kryddad med färsk salvia och rosmarin från trädgårdslandet, serverad med varm surkål och nyskördad potatis samt knippmorötter
Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Choucroute, alltså surkålsgryta från Alsace. Men det blir ändå till en ”riktig” choucroute där syran från vin och surkål gifter sig med röksmaken från bacon och mustigheten från köttet
I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Ett gott tillbehör var vår egeninlagda surkål. Smakrika och saftiga rödbetsbiffar som med fördel steks i lite cocosolja, vilket ger en härligt god smak