Skala och grovhacka löken, häll i den i smöret med vitlöken, tillsätt surkålen, och äppelmusten. För dem är det inga konstigheter att göra sig lite besvär att dela en taxi och åka en halvtimme från Malmö för att få en bra matupplevelse och kanske lära sig lite om hur man bäst bevarar smaken av förra sommarens gula plommon, exempelvis
Vitkålen på bilden är en hemvariant eller snarare en korsning mellan surkål och pizzasallad. Mörk frukt som svarta vinbär och solmogna blå plommon får samsas med lätt rökiga toner från franska och amerikanska ekfat
Äkta hemmagjord rotmos, lammkorv med chevré och surkål. Grymt vinös och otroligt komplex, stora mängder portvinssötma, plommon, torkade fikon, kakao, mörker, helvete och lång värmande alkohol på slutet
Lägg kålet i en gryta & koka, det går bra att blanda surkål & vitkål 50-50, koka isåfall vitkålen i en egen kastrull tills den är halv-mjuk, blanda sedan ihop. 1 kg surkål eller strimlad vitkål. 3 sviskon eller torkade plommon