här en enkel variant, surkål med morötter, grytbitar, låt puttra ihop, späd med vatten, ev en buljongtärning, lite peppar, inget salt, surkålen är salt i sig själv
Idag blev det hemburgare med surkål och majonnäs till lunch och gott blev det. Resultatet blir krispiga “köttbullar” som påminner om falafel till utseendet, goda till både pasta med tomatsås och som en matig ingrediens i en sallad
Tore Wretmans fläskkorv med surkål, petit pois och cidersenapssås. Tillbehören fungerade utmärkt till korven även om jag brukar vara skeptisk till när man använder sig av pasta, i det här fallet en lasagne, som tillbehör och inte som en rätt i sig
Servera med ris eller pasta. Bredvid surkålen på Willys som jag var ute efter stod en burk Aubergineröra , Grönsaksröra med aubergine (44%), basilika och olivolja
Produkter som bönpasta, matvete och olika glutenfria grötvarianter är populära tillsammans med hälsotrender som surkål, gurkmeja-shot, smoothies och grönsaksjuicer
surkål. Det är en pastarätt och den mättar rejält. Jag klarar inte en jul utan min polska surkålssallad. Detta serveras helst med färsk nykokt pasta till
Förutom det köpte jag surkål, ekologisk ”korma pasta” (typ som chilipasta fast med den indiska smaksättningen korma istället) och så hittade jag dessa små godingar
Gröna blad, surkål, groddar, avokado, kokt quinoa och linfrökex. Zucchini pasta med tomatsås. I december deltog jag på två Veggomässor – Vegovision med Djuren Rätt i Göteborg och Veggomässan med Djurrätts Aliansen i Stockholm
Jag äter helst min korv i bröd med ett lass surkål och stark senap. En runda till Kanolds är nödvändig, ostar köper vi hos Hildas (mycket franska gottigheter) eller Hugo Ericson (många svenska godbitar) och oliver, färsk pasta och andra godsaker köper vi på Capris Delikatesser