Tillsätt surkålen och stäng av värmen. Surkål. 1 stGul lök2 klyftorVitlök1 stor eller 4 små cocktailtomaterTomater400 grEkologisk hönsfärs (eller annan köttfärs)3 mskTomarpuré1 mskMaster grill (kryddblandning från Spicemaster - kan bytas mot annan krydda)Efter smakSalt2 dlSurkål1 dlVatten
Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen
Servera med ris och gärna surkål eller en kålsallad. Skär paprikan i lite större bitar. Lägg ner dem i grytan och låt allt koka till paprikan får en mingod konsistens
här en enkel variant, surkål med morötter, grytbitar, låt puttra ihop, späd med vatten, ev en buljongtärning, lite peppar, inget salt, surkålen är salt i sig själv
Fermenterade livsmedel så som surkål är ett bra tillskott i kosten för att återföra goda bakterier. *Potatis, Tomater, Aubergine, Chili, Cayennepeppar, Paprika, Tomatillo, Gojibär med mera, inkluderar även kryddor som innehåller potatisväxter
kokt blomkålsris och surkål. ca ½ hackad röd paprika. ca ½ hackad röd paprika. Koka på high i minst 3 timmar, lägg i paprika och haricots verts mot slutet så grönsakerna blir lagom kokta
Servera kalaset med egenfriterad lök, hemgjord bostongurka, surkål och dijonsenap. Hacka gurkan fint och blanda ner den i den avrunna lök och paprikaröran