Surkål nötfärs recept

Turkiska kåldolmar med nötfärs och paprika

Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen
Surkålspaj med öl

Surkålspaj med öl

nötfärs. surkål. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ströbröd med öl. Låt svälla 10 minuter. 2. Blanda köttfärs, lök, salt, peppar, kummin och enbär med ströbrödet
Surkålspaj

Surkålspaj

Blanda färs och surkål och lägg i en pajform. 300 g surkål. 400 g nötfärs. Pajdeg. Blanda mjöl, salt och smör väl, helst i en matberedare
Svensk-tjeckisk cross-over

Svensk-tjeckisk cross-over

Knödel serveras till nästan all mat, rikligt med god sås eller sky och ofta även surkål. 1 kg nötfärs. 1 kg nötfärs
Luciaburgare

Luciaburgare

Själv föredrar jag surkål så här års. Dessutom behövs det ca 200 g nötfärs till två pensionärer. Foto. Jurek Holzer

Min veckohandling – inköpslista

1 burk ekologisk surkål. 1 kilo nötfärs. 1 burk ekologisk surkål. 1 kilo nötfärs. Jag tycker det är väldigt lätt att handla som strikt LCHF
Fyllda kronärtskockor

Fyllda kronärtskockor

Surkål- och vinblad är de vanligaste omslagen och fyllningen består vanligtvis av färs, ris och olika kryddor

Gulaschsoppa på köttfärs

Rör ner surkålen och kryddorna. 400 gram nötfärs. 5 dl finskuren surkål på burk. 1. Skala och hacka gul lök och vitlök

Från grunden: Kåldolmar

1 huvud kål (cirka 1 ½ kg) eller rödkål, spetskål, savojkål eller helt huvud surkål. 500 g nötfärs. 1 huvud kål (cirka 1 ½ kg) eller rödkål, spetskål, savojkål eller helt huvud surkål. 500 g nötfärs

Surkålspaj

nötfärs. surkål. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ströbröd med öl, låt svälla i 10 min. Blanda köttfärs, lök, salt och peppar med ströbrödet