Surkål mejram recept

Thüringer Bratwürst

Serveras stekt till stuvningar, puréer eller god surkål och en god taffelsenap. 2 tsk mejram. 2 tsk mejram
Polska matens topplista

Polska matens topplista

surkål och marinerade champinjoner. Den innehåller mest griskött och är kryddad med svartpeppar, vitlök, mejram och kummin
Vildsvinsspecial

Vildsvinsspecial

Sönderstekt vildsvinsbog med surkål, senap och gruyere. Vildsvinskorv med mejram, timjan. Lägg på surkål och toppa med plockat vildsvinskött
Smakrik boggryta

Smakrik boggryta

Vi serverade grytan med kokt ris, surkål och creme fraiche. 1 kg nötbog / 5 gula lökar / 150 g rotselleri / 6 vitlöksklyftor / 3 röda chilifrukter / 0,5 tub tomatpuré / 1 burk konserverade tomater / 0,5 liter vatten / 4 dl rödvin / 1 dl chilisås (Heinz) / 1 msk worcheistersauce / 1 msk rödvinsvinäger / 1 msk japansk soja / 2 köttbuljongtärningar / 2 kalvbuljongtärningar / 3 msk kalvfond / 3 msk kummin / svartpeppar / örtsalt / 4 msk paprikapulver / 4 msk smoked paprika / 2 msk mejram / 1 msk ancho chili / 3 msk cajun seasoning / smör och olivolja att fräsa i. / 2 msk mejram
Szegediner gulasch

Szegediner gulasch

Tillsätt vitlöken, surkålen, buljongtärningarna och kryddorna. 1 burk surkål (400 g). 1/2 tsk mejram. Bryn den skivade löken lätt
Kapusniak

Kapusniak

3 l vatten 2 morötter (medelstora) 8-10 cm persiljerot 1 bit rotselleri 2 lagerblad malen kryddpeppar 5 svartpepparkorn 5 potatisar (medelstora) 400 g surkål 0,5 tsk hel kummin 1 tsk torkad mejram 200 g bacon, rökt 200 g korv, rökt (helst en polsk korv, jalowcowa) 1 lök 1-2 klyftor vitlök peppar 1 krm strösocker salt persilja
Thüringer Bratwurst

Thüringer Bratwurst

Lägg i surkålen och stek så den får lite färg. mejram. Lägg en bratwurst i varje baguette, och lägg på vitlöksfräst surkål, picklad rödlök och friterad lök
Food pics from Budapest July 2011 part 2

Food pics from Budapest July 2011 part 2

Rétes kaposzta, längst ner, är strudel fylld med surkål, det är bland det godaste jag vet. Fläskkött bräseras med mejram, nejlika och vitlök och blandas sedan med stekt potatis och paprika

Surkålsgryta - Bigos

Urvattna och skölj surkålen två gånger. Häll på surkålen, vatten och kryddorna. 900 g surkål på burk. 1 tsk mejram

Vildsvinsgulasch

Blanda ner surkål, tomater och 3½ dl vatten. 300 g surkål i vitt vin. 2 kvistar mejram. Skölj och torka av köttet