Rör ihop senap och majonnäs. Häll bort överbliven vätska och ös upp surkålen i en snygg burk. Servera med skivad rödlök, jalapeños, bröd och den snabbsyrade surkålen
I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
För att maximera det hälsosamma i vitkålen, så är det väldigt enkelt att göra egen surkål, mjölksyrebakterierna behöver vi för att bygga upp immunförsvaret
Resultatet blev en fullpackad skapelse med smörstekt* bröd, smörstekta kantareller, syrlig surkålsmajonnäs, saltig och rökig tofu, frisk rödlök och färska örter
Lägg dressing på brödskivorna och varva sedan julskinka, surkål och rostad lök. Blanda med majonnäs. 1surkål. 1majonnäs (egengjord eller köpt spelar mindre roll men den ska vara fast i konsistensen)
Jag har länge haft en burk surkål stående i en låda i köket. Är det något jag spontanshoppar så är det just märkliga matvaror, och just surkålen var en sådan där typisk impulsgrej
Vi serverade den till grillad färsk korv, surkål, majonnäs samt rostad lök och rostad kapris. En fräsch och enkel sallad som passar utmärkt som tillbehör till grillkvällen