Värm kålen i en gryta tillsammans med lök, kummin, smör och buljong. gul lök. Vasslan gör man genom att låta yoghurt eller filmjölk rinna av i ett vanligt kaffefilter
Hon använde istället surkål, det finns hela vakuumförpackade vitkålshuvuden. Surkål är ganska surt vilket passade perfekt till malfouf som ska ha en syrlig smak
Vänd ned äpplen och surkål, låt det fräsa i några minuter. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och fräs fläsk och lök i 10 minuter. 1 dl lök, gul finhackad. 1 burk (400 g) surkål
Hacka och fräs löken gyllengul. När den största grytan plockas fram på hösten vet man att surkålssäsongen är igång och den pågår tills surkålen tar slut i början på våren
Just denna version består av vitkål, purjolök, ingefära och torkad röd chili. Skiva löken i tunna skivor och och lägg dem i skålen tillsammans med kryddorna
Det gröna från en purjolök. Ungefär när jag slängde i potatisen så började jag med surkålen. Under tiden skär du löken, purjon och moroten i bitar och tar fram kryddorna
Skiva löken och moroten fint. Kål i vin är något som vi brukar äta istället för surkål. Om ni tillhör dem som inte kan förlika er med surkål, är detta något ni bör testa och gillar ni surkål, så är detta minst lika gudomligt
Skala och skiva löken. Ta köttformen ur ugnen och lägg surkålen runtom köttet. Blanda i plommon och aprikoser (spara blötläggningsvattnet), socker, lagerblad, pepparkorn och vitlöken (hel eller i oskalade klyftor)
Fräs löken i baconfettet (kanske lite olja eller smör). Choucroute, alltså surkålsgryta från Alsace. Men det blir ändå till en ”riktig” choucroute där syran från vin och surkål gifter sig med röksmaken från bacon och mustigheten från köttet
, Skär korven i tärningar och blanda ner den med löken. Blanda tills sist ner surkål. Skär sidfläsk i små tärningar, hacka även äpple, persilja och pinjenötter och blanda ner allt med löken
Hacka löken ganska fint och skala och skär potatisn i tjocka skivor. Busenkelt recept som passar bra när det står en dammig burk med surkål i skafferiet, det är kampanj på rimmat fläsk och man har tyskt besök