Först ut blev surkål, dvs syrad vitkål. Vill man inte syra vitkål gör det även bra att syra tex rödkål, salladskål, kålrot, blomkål, morot eller en blandning av någon eller några av dessa
fläskspadet till rotmos, surkål eller till sylta. surkål med potatismos. Skala och skär rotfrukter (kålrot och morot) i grova bitar ca 2x2 cm stora. 500 gram kålrot
Skala och grovhacka löken, häll i den i smöret med vitlöken, tillsätt surkålen, och äppelmusten. Den funkar bra till att lägga in lök, kålrot, morot, rotselleri, kålrabbi, tomater, pumpa och allt annan gott man kan komma på
Surkål från Tvistelvind (se tidigare avsnitt var den går att köpa). 1 liten kålrot. Servera med en stark korv som txorritzo eller liknande (välj en korv med minst 70% kötthalt och gärna ekologisk) och en härlig syrlig sallad, surkål från Tvistelvind. 8 potatisar 4 morötter 1/4 rotselleri 1 liten kålrot
Servera med riktig skånsk grovkornig senap och surkål. 1 kålrot. 1 kålrot. Hösten är här på riktigt med stormar, lövhögar, svampar, regn kalla näsor och rotfrukter
Kycklingklubbor med grönkål stekt i kokosolja, surkål och ugnsrostad kålrot med timjan. Den här maten mår min mage jättebra av men det gäller inte alla med samma problem
Kålbladen lindas om en doftande blandning av fläsk, ris, ägg, kryddor och örter, man häller över en lätt tomatsås och serverar huvudet på en bädd av surkål