Surkål kål recept

Kål i vin - istället för surkål

Kål i vin - istället för surkål

Kål i vin är något som vi brukar äta istället för surkål. Att bräsera vitkål i vitt vin ger en behaglig syrlig smak
Mustig höstsoppa med kål, salsiccia och surkål

Mustig höstsoppa med kål, salsiccia och surkål

Surkålen ger i mitt tycke extra god och syrlig smak till soppan, men kan uteslutas. Soppa kan i alla fall tina upp de mest frusna själar och värmer skönt i magen, Den här kålsoppevarianten med salsiccia är smakrik och god
Snabbsyrad surkål – recept

Snabbsyrad surkål – recept

Till schweinehaxe krävs det nästan att man serverar surkål. Ansa och dela kålhuvudet, skär bort rotstocken och strimla kålen fint
Hemmagjord surkål

Hemmagjord surkål

Strimla kålen med en osthyvel eller i en matberedare med lämplig kniv. Lägg kålen i en spann och blanda med saltet
Surkål, hemmagjord probiotika för en gladare mage.

Surkål, hemmagjord probiotika för en gladare mage.

Du känner säkert till att det går att köpa probiotika i diverse piller som sälj i hälsokostaffärer men eftersom vi här på Hälsa som livsstil föredrar riktig mat framför piller och pulver vill vi tipsa om en typ av mat som är mer effektiv och framförallt billigare i längden att använda nämligen surkål
Egen surkål

Egen surkål

Hörrni, det här med surkål. Dela och finstrimla kålhuvudet, jag använde en mandolin. Jag drämde till med en rejäl skopa surkål som tillbehör, och dra på trisse, men blev inte korvplattan förvandlad till värsta smakresan
Surkål

Surkål

Surkål är fylld av probiotika, vitaminer, mineraler och. Vitkålen skall självklart vara ekologisk. När man gör surkål är det viktigt att alla redskap och kärl är rena
Hemmagjord surkål

Hemmagjord surkål

Strimla vitkålen och varva med med salt och vassla. Späd med vatten så att kålen hela tiden är täckt. Spola kålen med kallt vatten innan den tillagas
Surkåls kåldolmar- malfouf

Surkåls kåldolmar- malfouf

Hon använde istället surkål, det finns hela vakuumförpackade vitkålshuvuden. Jag brukar alltid laga kåldolmar med färsk vitkål som jag först förväller i hett vatten och sen lossar jag alla blad
Surkål med chili och kummin

Surkål med chili och kummin

Jag vet inte hur många gånger jag provat att göra surkål genom åren. Färsk kål och renlighet, tror jag
Egen surkål

Egen surkål

Jag älskar verkligen surkål. Dela och finstrimla kålhuvudet, jag använde en mandolin. Det går fort att sätta igång en surkål, det är väntetiden efteråt som är värst
Surkål

Surkål

Jag gillar verkligen surkål, faktiskt så mycket att jag kan vakna mitt i natten och smyga upp för att ta mig ett par skedar

Surkål

I helgen har min kompis Cecilia och jag gjort surkål. När all kål var strimlad varvade vi den med jodfritt salt i plastbaljor och sedan var det bara att sätta igång att massera och banka den för att frigöra vätska
Hemgjord surkål

Hemgjord surkål

Att göra sin egna surkål eller fermenterade kål är väldigt enkelt, allt som behövs är lite kål, salt och kryddor efter eget tycke och smak