Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Morötterna kräver inte lika lång beredningstid som surkål, däremot är väntetiden nästan densamma. Riv morötter och ingefära på grövsta sidan av ett rivjärn och lägg i en stor glas- eller träskål
Jag hade lite svårt för den ångade korven, men tillsammans med surkål och senap blev den ok. Två smaksättningar skulle vi göra och den ena blev efter Evas recept och sedan ville jag ta i lite med chili, ingefära, koriander och äpple i den andra
Ansa och skala kål och morötter (bara kål om du vill ha surkål). Blanda grönsakerna i en bunke och krydda med finhackad ingefära, vitlök och chili samt lite grovhackad lök tills du blir nöjd med smak och styrka
fläskspadet till rotmos, surkål eller till sylta. 0,5 tsk mald ingefära (valfritt). Koka upp fläsklägg med vatten och skumma med en slev efter några minuter
Ingefära funkar i det mesta, en portion surkål eller andra syrade grönsaker till varje måltid, naturell yoghurt, goda citrusfrukter och d-vitaminrika livsmedel som exempelvis fisk och ägg
Jag bakade i och för sig helt fantastiska surdegsbröd redan innan killarna med skägg och toppluva ens hade börjat snegla på stenmalet mjöl och vi har gjort lyckade laddningar med surkål och syrat morötter
Ingefära funkar i det mesta, en portion surkål eller andra syrade grönsaker till varje måltid, naturell yoghurt, goda citrusfrukter och d-vitaminrika livsmedel som exempelvis fisk och ägg