Surkål grytbitar recept

Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

Resultatet blev en smaksensation, som jag avnjöt med Surkål och en klick Smör. 750  gr Grytbitar av Lamm. 750 gr Grytbitar av Lamm
Ugnsbakat fläsklägg

Ugnsbakat fläsklägg

I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Världens bästa gulasch i Crock Pot

Världens bästa gulasch i Crock Pot

Tillsätt lök, morot, palsternacka, potatis, paprika, vitlök, chili, kryddor, tomatpuré och stek ytterligare någon minut, tillsätt surkål och salt
Mustig gryta i CrockPot

Mustig gryta i CrockPot

Servera grytan med nykokt potatis och tillbehör som sallad, surkål, lingon, inlagd gurka eller vad du tycker är gott
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Servera med ris och gärna surkål eller en kålsallad. Skär ytterlåret i grytbitar. Fräs grytbitarna, lite i taget till de får färg
Polsk gryta

Polsk gryta

Skölj surkålen och låt den rinna av. Blanda i surkålen, lagerblad, pepparkorn och vatten. 800 g surkål. 250 g fläskkött, t ex grytbitar. 800 g surkål. 250 g fläskkött, t ex grytbitar
Smakrik boggryta

Smakrik boggryta

Vi serverade grytan med kokt ris, surkål och creme fraiche. Skär rent bogen och skär i grytbitar. Fräs grytbitarna till de får fin färg på ytan
Matfrossa för ögonen

Matfrossa för ögonen

här en enkel variant, surkål med morötter, grytbitar, låt puttra ihop, späd med vatten, ev en buljongtärning, lite peppar, inget salt, surkålen är salt i sig själv
Pulled meat på mitt sätt

Pulled meat på mitt sätt

Jag tog morot, rödbeta, surkål och grönkål. Skär köttet i grytbitar och lägg i kastrullen. Som ni vet älskar jag att långkoka mitt kött

Surkål med korv och fläskkött

Recept Maximillian Lundin med flera Foto Columbus Leth och Jakob Fridholm 1 burk(ar) surkål. 500 gram revbensstek , i skivor, eller grytbitar av gris
Gulash

Gulash

Lägg sist i surkål och jalapeño. alt grytbitar (bog och rygg) av kalvkött. 2-3 dl surkål. Hetta upp en stor och vid gryta med olivolja
Någon slags gulasch

Någon slags gulasch

Jag gillar verkligen surkål och brukar få ett sug efter det med jämna mellanrum. Häll i potatis och surkål när köttet börjar bli klart

Kryddig vildsvinsgulash med surkål och turkisk youghurt

Värm surkålen. Servera i soppskålar med surkål och youghurten. Receptet räcker till 4-6 personer1 kg grytbitar, vildsvin3 msk rökt paprikapulver, välj typ efter hur kryddigt du vill ha det1 gul lök, i bitar2 röda paprikor, skurna i bitar2 stk vitlöksklyftor i bitar1 tsk kummin200 g surkål med vin på burk1 buljongtärningvattenett par rejäla nävar champinjoner3 dl turkisk youghurt/ cremé fraichesmör och oljasalt/pepparBryn köttet i en het panna med smör och olja. 1 kg grytbitar, vildsvin

The great goulash

Lägg sist i surkål och jalapeño. surkål. benfri högrev eller märgpipa, skuren i 2 cm stora kuber, alt grytbitar (bog och rygg) av kalvkött

Bigos

Skölj surkålen och låt den rinna av. Blanda i surkålen, lagerblad, pepparkorn och vatten. 800 g surkål. 250 g fläskkött, t ex grytbitar

Bigos

Tillsätt surkålen. Skär köttet i grytbitar med 2-3 centimeters sida. 500 g surkål. Skär sidfläsket i små tärningar