Surkål färs recept

Höstens godaste gulasch, serverad med surkål och gräddfil

Höstens godaste gulasch, serverad med surkål och gräddfil

Lägg i färsen och bryn till den är grå. Servera med surkål och gräddfil. 2 gula lökar / 2-4 vitlöksklyftor / 200 g rotselleri / 2 skivor rökt sidfläsk / 2 msk kummin / 6 hg blandfärs / 1 msk grovmalen svartpeppar / 1-2 tsk örtsalt / 3-4 msk paprikapulver / 3 dl rödvin / 2-3 dl vatten / 1,5 burk krossade tomater / 1 dl tomatpuré / 1 msk mejram / 1-2 dl inlagd paprika / 2-3 köttbuljongtärningar / 1-2 kalvbuljongtärningar / 1 tsk flingsalt / 1-2 tsk worshirechestersås / 1-2 tsk japansk soja / 1 msk kalvfond / olivolja att fräsa i. / 6 hg blandfärs
En dag på…Korvkurs på Allé

En dag på…Korvkurs på Allé

Jag hade lite svårt för den ångade korven, men tillsammans med surkål och senap blev den ok. Som tur var skulle vi mala köttet till färs och inte servera fina styckade grisdelar, för mitt köttstycke såg i stort sätt malet ut redan innan
Surkålsdolmar (Sarma)

Surkålsdolmar (Sarma)

Stek färs, lite okokt ris, lök och kryddor. Vattna ur surkålen 1 timme. Lägg 2-3 stavar i kålbladet + köttfärsblandning. Lägg i en buljongtärning 1 surkålshuvud. 500 g blandfärs
Vildsvinsspecial

Vildsvinsspecial

Sönderstekt vildsvinsbog med surkål, senap och gruyere. Fyll färsen i fjälster och snurra. Lägg på surkål och toppa med plockat vildsvinskött

Turkiska kåldolmar med nötfärs och paprika

Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen
Surkålspaj med öl

Surkålspaj med öl

Blanda köttfärs, lök, salt, peppar, kummin och enbär med ströbrödet. surkål. Stek färsen i smör och dela den samtidigt med stekspade eller gaffel
Surkåldolmar och fyllda paprikor

Surkåldolmar och fyllda paprikor

Blanda löken och vitlöken samt persiljan med färsen. Skär av surkålsblad. Separera äggula från vitan och ha i äggulan i färsblandningen samt det kokta riset
Surkålspaj

Surkålspaj

Blanda färs och surkål och lägg i en pajform. Finhacka löken och blanda med köttfärs, salt, peppar och ströbrödsblandningen
Annorlunda gulasch

Annorlunda gulasch

Servera med kokt ris och surkål. Stek färsen i margarinet i en rymlig gryta, tillsätt lök, morot och vitkål
Fyllda kronärtskockor

Fyllda kronärtskockor

Surkål- och vinblad är de vanligaste omslagen och fyllningen består vanligtvis av färs, ris och olika kryddor
Älgkorv

Älgkorv

surkål. Kör blandningen i köttkvarn genom hålskiva med grövre hål, sätt in färsen i kylskåpet, gör rent kvarnen
Sarmale sparte/Spruckna surkålsdolmar

Sarmale sparte/Spruckna surkålsdolmar

Rulla färsen till köttbullar. Gillar man inte rulla kåldolmar - då kan man använda strimlad surkål och forma köttbullar i stället