Servera grytan tillsammans med surkål, en klick crème fraiche och varmt bröd. Tillsätt färsen och krydda med spiskummin, paprikapulver, curry, socker, buljong, salt och peppar
Jag hade lite svårt för den ångade korven, men tillsammans med surkål och senap blev den ok. Som tur var skulle vi mala köttet till färs och inte servera fina styckade grisdelar, för mitt köttstycke såg i stort sätt malet ut redan innan
Stek färs, lite okokt ris, lök och kryddor. Vattna ur surkålen 1 timme. Lägg 2-3 stavar i kålbladet + köttfärsblandning. Lägg i en buljongtärning 1 surkålshuvud. 500 g blandfärs
Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen
Blanda löken och vitlöken samt persiljan med färsen. Skär av surkålsblad. Separera äggula från vitan och ha i äggulan i färsblandningen samt det kokta riset