Surkål dill recept

Surkål

Surkål

Jag gillar verkligen surkål, faktiskt så mycket att jag kan vakna mitt i natten och smyga upp för att ta mig ett par skedar
Schnitzel sandwich med pepparrotskräm, surkål, stekt ägg & gammaldags senap

Schnitzel sandwich med pepparrotskräm, surkål, stekt ägg & gammaldags senap

a char grilled piece of light rye bread, house fermented kraut for tang and earthy funkiness, creamy horseradish and caramelized onion spread, beautiful full flavored emmentaller cheese, a fried egg, picked dill for a fresh herbal note, smokey - rich ham hock broth that the bread tends to soak up and flavor and our house mustard adds the perfect texture (almost like caviar pearls) and spice
Syrade grönsaker

Syrade grönsaker

Först ut blev surkål, dvs syrad vitkål. Smaksättning kan vara allt från kummin, timjan, chili, enbär, dill, vitlök till senapsfrö
Ett platt barndomsminne

Ett platt barndomsminne

Eller varför inte testa att äta placki med den polska surkålen med morötter i som kan köpas på burk. Rör ihop ca 80 g sikrom med 1 dl creme fraiche och 0,5 dl hackad dill. plättar , potatis , serranoskinka , sikrom , surkål 2 pers. 0,5 dl hackad dill
Trerätters i fina vänners lag

Trerätters i fina vänners lag

Och hur gott var inte friterad surkål. Hacka dill. Låt surkålen rinna av över natten, pressa ut det sista vätskan med sked och lägg på en tallrik med papper så den mesta av fukten försvinner
Recept: 2 olika Raw Food Non-Sushirullar

Recept: 2 olika Raw Food Non-Sushirullar

Strö över urkramad surkål och koriander, och klicka på avokadoröra och majonäs. Lägg på rödbetsröran (urkramad), gurka, en klick majonäs och ett par dillvippor längs med ena kanten på noribladet
Mat för jultrötta

Mat för jultrötta

surkål. Vi börjar med lite lax med dillslungade spelsinklyftor. Jag klarar inte en jul utan min polska surkålssallad

Skördetiden den bästa tiden

Här ska göras surkål minsann. Dillen är redo för skörd. Färsk dill är sjukt gott i sallad, yoghurt och klassikern dillkött får man inte glömma, skulle vara kul med en vegetarisk variant på den
Sarmale de post/ Vegetariska surkålsdolmar

Sarmale de post/ Vegetariska surkålsdolmar

Tillsätt timjan, dill, smaka av med salt och peppar. )1 surkål, ca 1 kg 1 kg champinjoner2 st. vitlöksklyftor100 g risca 1,5 l vatten2 glas vitt vin6 msk tomatpastatimjan, dillsalt, peppar- Rensa och hacka champinjonerna. 1 surkål

Tillräckligt med kalcium utan mjölkprodukter

Dill - 343 mg. Surkål - 42 mg. 30 g (ca 1,25 dl) hackad dill. 51 mg Mangold - 51 mg Vitkål - 50 mg Russin - 50 mg Rättika - 50 mg Strömming - 50 mg Vitling - 50 mg Kikärtor (kokta) - 49 mg Apelsin - 46 mg Cashewnötter - 45 mg Aprikoser (torkade) - 45 mg Vaxbönor - 45 mg Gröna bönor - 44 mg Kumquat - 44 mg Vitt vin - 44 mg Röda vinbär - 43 mg Stenbitsrom - 43 mg Ål - 43 mg Surkål - 42 mg Broccoli - 41 mg Rädisor - 41 mg Flundra - 41 mg. 30 g (ca 1,25 dl) hackad dill