Fyll en gryta med vatten, och häll i ättikan, lägg därefter i surkålshuvudet. Skär ut mitten på surkålshuvudet, då det blir lättare att dela på bladen senare
Dr Perlmutter rekommenderar, utöver surkål, benbuljong för bästa tänkbara hälsa. Det har fått mig att omvärdera det och jag stinker själv ättika nu på tredje dagen av vattenfasta, vilket innebär att jag är i ketos
I vanlig ordning serverades laxmacka till förrätt följt av en varmrätt med inspiration från Norge (där mormor har sina rötter) i form av skinkstek, kokt potatis, inlagd gurka, äppelmos och till sist den mumsiga surkålen
Skala och grovhacka löken, häll i den i smöret med vitlöken, tillsätt surkålen, och äppelmusten. Blanda ättika, vatten, citron, salt och socker i en kastrull
Gör egen surkål med Probiform som startkultur och ät det en gång varje dag till maten. UteslutGluten, mjölkprodukter, socker, stärkelse, baljväxter, jäst, ättika, vinäger, nattskatteväxter och salt
Tillsätt rödlöken, ansjovisen, lite vatten och ättikan. Smaka av med salt, peppar och ev mer ättika. 1. Bryn grönkål och vitkål i en väl tilltagen kastrull i smör