Surdegspulver recept

Variation på glutenfritt, fröspäckat surdegsformbröd

Variation på glutenfritt, fröspäckat surdegsformbröd

 50 g jäst5 dl vatten½ dl olja2 msk honung1 dl skalade hampafrön1 dl pumpafrön1 dl solrosfrön½ dl linfrön½ dl chiafrön2 msk nyponpulver1 dl torkade berberis6 färska dadlar1½ dl hampamjöl1½ dl hirsmjöl5 dl rårismjöl2 msk malda psylliumskal/fiberhusk3 msk glutenfritt surdegspulver1 tsk saltBilder på olika mjölsorter hittar du här. Blanda mjölsorterna med husk, surdegspulver och salt, och arbeta degen mycket väl på lågt varvtal i matberedaren, minst 10 minuter. 3 msk glutenfritt surdegspulver
Pizza

Pizza

 Igår testade jag även med att ha i surdegspulver, vet inte om det gjorde någon skillnad. Tillsätt olivolja, salt, socker och surdegspulver
Ännu en variation på glutenfritt surdegsformbröd - den här gången med smak av havtorn

Ännu en variation på glutenfritt surdegsformbröd - den här gången med smak av havtorn

Blanda mjölsorterna med husk, salt och surdegspulver, och tillsätt lite i taget av blandningen. 50 g färsk jäst5 dl vatten, ca 35 grader1 msk flytande honung - den här gången en rolig bovetehonung som jag hittade i hälsokosten1/4 dl avocadoolja1 dl pumpafrön1 dl solroskärnor1 dl chiamjöl2 msk nyponpulver1 dl gula russin½ dl torkat havtorn - de är jättelätta, vägde bara 5 g3 dl rårismjöl3 dl bovetemjöl1 msk fiberhusk½ msk salt3 msk surdegspulverLös jästen i det ljumma vattnet, och tillsätt honung och olja
Ljust naturligt glutenfritt formbröd

Ljust naturligt glutenfritt formbröd

Det finns surdegspulver också men jag vet inte hur det fungerar. Dags för brödbak igen och denna gången ville jag försöka få till ett ljust och saftigt formbröd
Glutenfria surdegsbaguetter

Glutenfria surdegsbaguetter

Jag har gjort baguetter tidigare med glutenfritt surdegspulver, men den här gången använde jag "riktig" surdeg, som jag sparade från mitt förra surdegsbak med glutenfria surdegsfrallor
Glutenfria ”citronisar”

Glutenfria ”citronisar”

4 msk Finax surdegspulver. De här citronbröden förtjänar en egen plats i recepten därför så tar jag om receptet också för dem som inte sett det tidigare