Blanda ihop mjölsorterna med husk, salt och surdegspulver, och tillsätt det till degen. 4 msk glutenfritt surdegspulver. 4 msk glutenfritt surdegspulver
Glutenfritt surdegspulver - tillverkat av bovete och råris bl aPofiber - tillverkat av potatisfibrer, och gör att brödet blir mer fiberrikt, saftigt och hållbart
Men Jyttemjöl och glutenfritt surdegspulver får du gå till grannen Coop för att hitta. Som jag berättade igår, så fick jag inspiration till de här pannkakorna när jag ramlade på en flaska blåbärssirap
Blanda mjölsorterna med husk, salt och surdegspulver, och tillsätt lite i taget av blandningen. 50 g färsk jäst5 dl vatten, ca 35 grader1 msk flytande honung - den här gången en rolig bovetehonung som jag hittade i hälsokosten1/4 dl avocadoolja1 dl pumpafrön1 dl solroskärnor1 dl chiamjöl2 msk nyponpulver1 dl gula russin½ dl torkat havtorn - de är jättelätta, vägde bara 5 g3 dl rårismjöl3 dl bovetemjöl1 msk fiberhusk½ msk salt3 msk surdegspulverLös jästen i det ljumma vattnet, och tillsätt honung och olja
Det finns surdegspulver också men jag vet inte hur det fungerar. Dags för brödbak igen och denna gången ville jag försöka få till ett ljust och saftigt formbröd
Jag har gjort baguetter tidigare med glutenfritt surdegspulver, men den här gången använde jag "riktig" surdeg, som jag sparade från mitt förra surdegsbak med glutenfria surdegsfrallor
4 msk Finax surdegspulver. De här citronbröden förtjänar en egen plats i recepten därför så tar jag om receptet också för dem som inte sett det tidigare