Surdegslimpa recept

Falsk surdegslimpa (LCHF)

Falsk surdegslimpa (LCHF)

Falsk surdegslimpa. Algot tyckte att vi skulle kalla brödet kantbröd men jag tyckte Åses benämning, falsk surdegslimpa, passade utmärkt eftersom det påminner lite om surdegsbröd
Finsk surdegslimpa

Finsk surdegslimpa

Dag 1. Blanda ihop vatten, rågmjöl och surdeg till en välling. Täck med duk och låt stå på en varm plats i 12-14 timmar
Surdegslimpa i Lergryta

Surdegslimpa i Lergryta

Vid frukostbordet i lördags morse stod en av skåpsluckorna på glänt och jag såg min lergryta som jag fick av min mor på min 26 års dag
Estniska surdegslimpor

Estniska surdegslimpor

Jag gillar verkligen surdegsbröd och de får gärna vara åt det syrliga hållet. Däremot är jag inte överdrivet förtjust i brödkryddan kummin, som används flitigt i brödrecept från framförallt Ryssland och Baltikum (brödkummin är inte samma sak som spiskummin, vilket är en helt annan krydda med en helt annan smak)
Kristinas surdegslimpor

Kristinas surdegslimpor

Då var det dags att använda lite surdeg igen. Denna gång hamnade den i dessa mjuka och goda limpor. Limporna har ingen framträdande syrlig smak utan är mer åt det sursöta hållet
Surdegslimpa a lá Drottningholm

Surdegslimpa a lá Drottningholm

 Senaste nytt på surdegsfronten. Ett mycket, mycket saftigt och gott bröd, måste jag säga. Och som så ofta med surdegsbröd - ljuvligt att skära en skiva och äta precis som den är, i sin smakrika enkelthet
Glutenfri surdegslimpa med rågkross

Glutenfri surdegslimpa med rågkross

En riktigt mumsig och fiberrik standardlimpa. Smakrik och saftig. Detta kommer att bli en favorit. Ingredienserna är lätta att få tag på, tiden du behöver lägga ned är väl värt det
Surdegslimpa med maskrosmassa

Surdegslimpa med maskrosmassa

Lägg mjölsorterna i en bunke eller assistent. Tillsätt salt och surdegen. Mät upp ljummet vatten och smula ner jästen
Knubbiga surdegslimpor

Knubbiga surdegslimpor

Testar mig på surdeg igen sist dog degen ifrån mig men nu har jag hittat en deg som man fryser in.  den hittar du här, men du kan självklar använda din surdeg om du har en i kylen eller frysen
Oskars surdegslimpor med dinkel

Oskars surdegslimpor med dinkel

Att baka gott bröd som smakar mycket och ger mättnadskänsla utan råg, är en utmaning men med dinkel får brödet ordentlig karaktär